Deputatul Magyar Lóránd cere clarificări Ministerului Agriculturii privind Programul pentru școli al României

Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd, a adresat o întrebare ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe o temă care preocupă majoritatea administrațiilor locale. România a aderat la Programul pentru școli al Uniunii Europene, denumit pe plan național ”Programul pentru școli al României”, derulat de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta este, de fapt, o versiune reînnoită a programului „Cornul și laptele”.

Guvernul a adoptat deja lansarea programului, o noutate majoră constând în faptul că toate Consiliile locale, în colaborare cu Consiliile județene, vor avea dreptul de a achiziționa laptele, cornurile și fructele destinate instituțiilor de învățământ. În schimb, administrațiile locale s-au lovit de lipsa normelor de aplicare a programului.

Deputatul parlamentar, Magyar Lóránd, a adresat o întrebare ministrului Agriculturii, Petre Daea, legat de problemele cu care se confruntă mai multe administrații locale.

Deputatul UDMR a declarat că în județul Satu Mare există mai multe consilii locale care și-ar asuma achiziționarea produselor aferente, însă în lipsa normelor de aplicare care ar trebui să definească competențele și atribuțiile în organizarea și derularea procedurilor de achiziționare, acestea nu pot întocmi un plan pentru următorul an școlar.

”Nu este aprobat bugetul alocat în acest sens pentru anul școlar 2018-2019, precum și modul de alocare a sumelor în cazul consiliilor care doresc preluarea demarării programului”, a afirmat Magyar Lóránd.

Deputatul sătmărean i-a cerut ministrului Petre Daea să spună pe când se preconizează aprobarea hotărârii de către Guvern, respectiv dacă poate fi demarat Programul pentru școli al Uniunii Europene începând cu anul școlar 2018-2019, având în vedere obstacolele amintite.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 iunie 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.