JAZZYBIT, Csaba Toth Bagi și Stavros Lantsias, azi la International Samfest Jazz

În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare și a Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu”, între 22-24 iunie la Satu Mare se desfășoară ediția jubiliară, cu numărul 10 a Festivalului Internațional Samfest Jazz. Începând de azi, de la ora 19.00, pe scena din parcul Turnului Pompierilor vor evolua pentru sătmărenii iubitori ai muzicii de calitate nume sonore ale jazzului românesc și internațional. Toți artiștii vor fi prezentați de Florian Lungu, iar participarea publicului este gratuită. 

Ziua de debut a festivalului este rezervată formației românești JAZZYBIT, după care urmează Csaba Toth Bagi Balkan Union feat. Fausto Beccalossi din Ungaria/Italia, și Stavros Lantsias Sextet din Grecia.

JAZZYBIT

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 şi oferă o combinaţie energică de jazz şi rock, presărată pe alocuri cu blues, latino şi funk. Grupul îşi descrie stilul ca fiind “loud jazz”. În 2014 trupa lansează albumul de debut “Touch the Sky“, urmat de albumul “Horizon” în 2016. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 9 ţări, pe 2 con­tinente, participând la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum Interna­tional Jazz Festival în Coreea de Sud, Vil­nius Mama Jazz Festival în Lituania sau Belgrade Jazz Festival în Serbia).

Csaba Toth Bagi

Chitaristul şi cântăreţul Csaba Toth Bagi este cunos­cut pentru vocea sa şi pentru sufletul şi tehnicitatea briliantă cu care cântă la chitară. Rădăcinile de blues şi jazz sunt influenţate de stilul balcanic, educaţia muzicală maghiară şi numeroasele turnee internaţionale cu renumitul chitarist Al Di Meola. În prezent Csaba a finalizat ultimul lui proiect “Aved Ivenda” o mixtură de melodii tradiţionale balcanice şi maghiare cu mixturi, ritmuri şi structuri de jazz. Fausto Beccalossi, născut la Brescia, este considerat unul dintre cei mai importanţi acordeonişti din Europa.

Stavros Lantsias

Stavros Lantsias s-a născut în anul 1966 în Nicosia, Cipru, şi a studiat pianul clasic teoria muzicii, con­tinuând studiile în Boston, MA la Barklee College of Music licenţiat în 1990. De la primele înregistrări de studio, pe lângă compoziţiile şi cântatul la pian, Stavros şi-a lârgit orizonturile cântând la tobe, percuţie şi chitară acustică. El vine la Samfest Jazz cu o variantă de sextet multinațional, care o să ne încânte vizual şi auditiv: Stavros Lantsias – pian-compoziție, Dimitris Chountis – saxofon sopran, Sergiu Năstasă – vioară, Alexandros Botnis – violoncel, Yoel Soto Gonzalez – contrabas, Thanos Chatzanagnostou – tobe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 22, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.