Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Livada au participat la evenimentul Info Life Day

În cadrul proiectului ”Asigurarea surselor de hrană pentru populațiile periclitate de șoim dunărean și acvilă de câmp din Bazinul Carpatic“, în data de 23 iunie, sâmbătă, la Tabăra ecologică de la Tarna Mare, din dorinţa de a disemina, prevederile și beneficiile Programului LIFE care promovează protecţia siturilor Natura2000, s-a organizat o amplă acţiune de educaţie ecologică la care au participat un grup de 16 elevi însoţiţi de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Livada.

În cadrul întâlnirii, Balog Zoltan – coordonator proiect RAPTORSPREYLIFE a prezentat importanţa protecţiei biodiversităţii şi oportunităţile oferite de UE în acest scop precum și proiectele LIFE implementate de APM Satu Mare, însistându-se pe proiectul RAPTORSPREYLIFE. Proiectul are ca obiectiv conservarea populațiilor principalelor surse de hrană: popândău, hârciog, iepurele de câmp, șoarecele săritor de stepă, orbete de Voivodina.

Popândău

În România proiectul își propune conservarea a două specii de importanță comunitară: popândăul și hârciogul, ca și baza trofică de importanță primară pentru cele două populații de păsări răpitoare.

Partea a doua a întâlnirii a constat într-o activitate interactivă la elevii s-au familiarizat cu specia ţintă a proiectului prin participarea la diverse ateliere de lucru: rezolvare puzzle şi rebus, labirint, concurs de colorat.

La finalul acţiunii, în urma evaluării acţivităţilor din cadrul atelierelor de lucru, elevii au primit diplome de participare şi atestarea că au dobândit cunoştinţe pentru a devenii în viitor „Rangeri de popândău”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 25 iunie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.