Stadiul lucrărilor de întreținere curentă a drumurilor județene. Se lucrează susținut

După cum informează Biroul de presă al Consiliului Județean Satu Mare, în urmă cu câteva zile, o comisie din cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean, condusă de vicepreședintele CJSM Ioan Rus, a verificat stadiul lucrărilor de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene.

Se lucrează la DJ196A, din drumul național DN 19A spre Stâna, pe o lungime de 10 km, unde au fost executate lucrări de tratare a burdușirilor, plombări cu mixtură asfaltică cu decapare mecanizată, în valoare totală a lucrărilor executate de 1.173.000 de lei.

Pe drumul DJ195A, Acâș – Giungi, au fost reluate lucrările de tratare a burdușirilor cu o valoare de 190.000 de lei, iar pe drumul DJ109N, Acâș – Unimăt, au fost executate lucrări de întreținere între cele două localități, în această perioadă urmând să se finalizeze și ultimul kilometru către localitatea Unimăt.

De-a lungul DJ196C, Pișcolt – Resighea – Scărișoara Nouă, au fost executate lucrări de plombare cu emulsie bituminoasă și criblură și se realizează lucrări de tăiere a acostamentelor și defrișare, în valoare de 40.000 de lei.

Între municipiul Satu Mare și Lazuri, pe DJ194,  se execută lucrări de tratare a burdușirilor, respectiv lucrări de covor bituminos în grosime de 6 cm, cu așternere prealabilă a unui strat de egalizare în grosime de 6 cm și un strat de geocompozit cu rol de antifisură. Valoarea lucrărilor este de 158.000 de lei.

Au fost verificate și lucrările de investiții care se derulează pe drumurile județene, respectiv: DJ195B Acâș – Mihăieni – Țeghea – Craidorolț și DJ193A Satu Mare – Amați – Tătărăști – Necopoi – Homoroade – Solduba -Hodișa – Socond – Rătești.

În ceea ce privește modernizarea DJ195B Acâș – Mihăieni – Țeghea – Craidorolț, lucrările pe tronsonul Acâș – Mihăieni sunt finalizate, fiind executate inclusiv lucrările de marcaje rutiere și parapeți metalici, iar pe tronsonul Mihăieni – Țeghea – Craidorolț se execută lucrări la zidul de sprijin și la sistemul rutier.

Tot în această perioadă se modernizează DJ193A Satu Mare – Amați – Tătărăști – Necopoi – Homoroade – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești. Pe tronsonul de drum Satu Mare – Amați – Tătărăști se execută lucrări de lărgire a drumului prin realizarea de săpături marginale în lungul drumului și umplerea acestora cu balast și piatră spartă, peste care se așterne un strat de piatră spartă pe toată lățimea drumului, urmând a fi realizat și stratul de mixtură asfaltică.

Pe tronsonul de la Tătărăști – Necopoi – Homoroade – Solduba a fost așternut primul strat de mixtură asfaltică. Pe tronsonul de la Solduba spre Hodișa au fost executate lucrări de decopertări, defrișare, lucrări de terasamente, așternere de blocaj de piatră spartă, balast și piatră spartă. Pe tronsonul de la Socond la Rătești au fost începute lucrările de defrișare, în vederea lărgirii părții carosabile.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 26, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.