Sătmărenii ce simt românește se pot înscrie la Marșul Unirii. Fii ambasador al Unirii în localitatea ta!

Col. (r) Voicu Șichet dorește să vă informeze despre un Marş al Unirii, de la Alba Iulia la Chişinău, la care se poate înscrie oricine simte româneşte. Având în vedere traseul, ar fi de preferat tinerii.  Marşul Unirii porneşte la 1 iulie 2018 din Alba-Iulia, unde se va aprinde flacăra, urmând a fi fi purtată până la Chişinău. Oare s-ar putea mobiliza şi tinerii din Satu Mare? Se ştie despre acest eveniment? Fii ambasadorul Unirii în localitatea ta! 

La 100 de ani de la Marea Unire, fii ambasadorul Unirii în localitatea ta și numără-te printre cei care fac istorie și pun umărul la  Marea Unire.

Tineri, vârstnici, femei, bărbați din toate categoriile socio-profesionale, din toate localitățile din România și Republica Moldova, se vor alătura acestui demers pentru a face din Unire mai mult decat un cuvânt. Fiecare localitate va fi reprezentată!

Aprindem Flacăra Unirii și pornim Marșul Centenar.

Începem numărătoarea inversă! Întocmai ca acum 100 de ani, ne strângem la Alba Iulia să refacem Marea Adunare de la 1918. Vino duminică, 1 iulie, la ora 20.00, în fața Catedralei Ortodoxe a Reîntregirii, și reprezintă comunitatea de care aparții. Ambasadorii Unirii vor primi titlul, pe modelul credențialelor din 1918, pentru localitatea lor, în fața catedralei, înainte de începerea acțiunii.

De asemenea, participanții vor aprinde Flacăra Unirii, care mai apoi va fi purtată în marș, pe jos, până la Chișinău în cadrul Marșului Centenar.

Confirmă participarea la evenimentul Marea Unire – 1 iulie 2018, completând în formularul de pe http://www.unire2018.ro/1iulie mai jos localitatea pe care o reprezinți. Înregistrarea e obligatorie, pentru pregătirea hârtiilor specifice anului Centenar cu numele fiecăruia și pentru pregătirea momentului de lumină și culoare care va avea loc la aprinderea Flăcării Unirii.Contact: Adrian Popescu, contact@actiunea2012.ro, 0723590742

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 26, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.