Ziua Drapelului la Tășnad. 100 de baloane tricolore pentru 100 de ani de la Marea Unire

Primăria Oraşului Tăşnad şi Casa de Cultură Tășnad au organizat marți, 26 iunie un eveniment festiv și solemn dedicat Zilei Drapelului Naţional al României la care au participat un număr foarte mare de tășnădeni. 

Evenimentul a început cu defilarea tuturor participanților în centrul orașului, în frunte cu un drapel tricolor uriaș, care a fost purtat de reprezentanți ai instituțiilor subordonate M.A.I. din Tășnad. Au fost alături de primarul Grieb Csaba, directorul Casei Orășenești Tășnad, Anca Deaconu, consilieri locali, șefi de instituții, elevi, părinți, membrii Ansamblurilor ”Flori de Codru” și ”Codrulețul”, numeroși localnici de toate vârstele. Toți au purtat steaguri tricolore şi baloane în culorile Drapelului Naţional.

Participanții au ajuns în faţa Monumentului Eroilor, unde a avut intonarea Imnului Național al României și al Europei. A urmat un Te Deum la sfârșitul căruia preoții au sfințit drapelul.

Directorul Casei de Cultură Tășnad, Anca Deaconu a prezentat tuturor semnificația istorică, de simbol național a Drapelului României, care este sărbătorit în fiecare an la 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluției de la 1848, tricolorul roșu, galben și albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române. ”Steagul este totodată trecutul, prezentul și viitorul țării, întreaga istorie a României”.

Au recitat poezii patriotice elevele Lică Larisa Ioan de la Liceul Tehnologic Tășnad, Iulia Figman și Sara Holhos din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Tășnad.

Membrii Ansamblului ”Codrulețul” au prezentat o suită de dansuri codrenești.

Tăşnădenii au dat dovadă de patriotism, respect pentru tradiţii şi iubire de ţară.

La sfârșitul evenimentului, elevii Școlii Gimnaziale Tășnad au lansat baloane tricolore cu heliu, un număr de 100 de baloane pentru 100 de ani de la Marea Unire.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 26, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Ziua Drapelului la Tășnad. 100 de baloane tricolore pentru 100 de ani de la Marea Unire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.