Respect, recunoștință și onoare pentru cei doi veterani de război din municipiul Carei

Luni, 9 iulie 2018, au fost înmânate oficial diplomele de onoare celor doi veterani de război din Carei aflați în evidențele Ministerului Apărării Naționale.

Este vorba de Palko Vasile și Bodoni Gheorghe, în vărstă de 94, respectiv 96 ani, care trăiesc și azi, alături de soțiile lor și care le povestesc stră-strănepoților despre luptele la care au participat și despre cum au supraviețuit greutăților războiului.

Cei doi au primit din partea directorului Direcției de Cultură a Primăriei municipiului Carei, Bogdan Georgescu o diplomă de onoare, un buchet de flori și suma de 1000 lei.

Cei doi au depănat amintiri minute în șir, fiind deosebit de emoționați de gestul autorităților locale, cărora le-au mulțumit pentru această atenție.

Pe dl Palko războiul l-a purtat până în Austria, unde a fost și prizonier timp de un an și șapte luni, iar pe dl. Bodoni până în Ungaria, unde a fost rănit și pe urmă tratat la un spital din Kecskemet. Amândoi au subliniat faptul că sunt bucuroși că s-au întors în Carei după terminarea războiului și că sunt foarte mândri de orașul în care trăiesc.

Reamintim că, în ședința din 3 iulie, Consiliul Local al municipiului Carei a hotărât acordarea unei diplome de onoare și a unei sume de bani veteranilor de război, cu ocazia Centenarului României.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 9, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.