Termenul de execuție al Centurii Ocolitoare a Municipiului Satu Mare este de 18 luni

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, viceprimarul Adrian Albu și reprezentantul firmei care execută lucrările la centura de ocolire a municipiului, Mircea Ignat, au anunțat marți, 10 iulie, în cadrul unei conferințe de presă ultimele informații privind stadiul obiectivului de investiție “Varianta de Ocolire a Municipiului Satu Mare“.

În deschiderea întâlnirii, primarul Kereskényi Gábor a subliniat importanța acestei investiții pentru municipiul Satu Mare și pentru sătmăreni.

“Centura municipiului Satu Mare este un proiect vital pentru municipiul Satu Mare, motiv pentru care am acordat tot sprijinul în vederea demarării lucrărilor. După semnarea contractului în 2015 putem spune că ne aflăm acum într-un alt moment cheie în derularea acestei investiții, odată cu demararea lucrărilor. Era și firesc să ne implicăm 100%, municipiul Satu Mare este beneficiarul lucrării, sătmărenii sunt principalii beneficiari ai investiției”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a făcut câteva precizări cu privire la necesitatea degajării culturilor de pe terenurile care au fost expropriate.

“Încă de când s-a publicat Hotărârea de Guvern 282 privind exproprierile am încercat să venim în sprijinul sătmărenilor și să le explicăm procedura. Acum am ajuns în etapa în care s-a dat ordinul de începere al lucrărilor, motiv pentru care îi rugăm pe cetățeni să elibereze de culturi agricole terenurile care fac obiectul exproprierii. Este important ca lucrările să se desfășoare conform graficului stabilit, iar firma executantă să nu întâmpine probleme din acest punct de vedere “, a precizat viceprimarul Adrian Albu.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

După traversarea căii ferate, traseul variantei de ocolire se îndreaptă către nord – vest, intersectându-se cu DN 19 (km 128+000) Oradea – Satu Mare. Această intersecţie va fi amenajată denivelat, cu un pasaj superior, asigurându-se şi conexiunea cu DN 19, prin intermediul unui nod rutier, care are prevăzută o intersecţie giratorie, dispusă chiar sub pasajul peste drumul naţional. În continuare, varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea suprastructurii de 651.10 m, inclusiv viaductele de acces la pod, dispus între digurile de apărare ale municipiului. Racordarea la DN 19 (sfârșitul variantei de ocolire) se realizează prin intermediul unei intersecţii giratorii, la nivel.

Conexiunea Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare cu reţeaua rutieră existentă de interes national şi judeţean se va face prin intermediul a patru noduri rutiere:

1) km 6+140 (conexiune cu Bulevardul Cloşca/DJ 194);

2) km 9+665 (conexiune cu DN 19);

3) km 13+590 (conexiune cu DN 19A);

4) km 16+288 (conexiune cu DJ 194).

Toate nodurile rutiere vor fi illuminate, solutiile de amenajare a nodurilor rutiere vor fi avizate de CNADNR – Serviciul Siguranța Circulației și Direcția Poliției Rutiere.

Centura Municipiului Satu Mare este finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial de Transport – POS Transport. Valoarea investiției este de 68 milioane de euro + TVA. Termenul de execuție al lucrării este 18 luni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 10, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.