Pictorița Veress Elisabeta a deschis o expoziție de arte plastice la Primăria Satu Mare

Joi, 12 iulie 2018, la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției artistei plastice Veress Elisabeta. Expoziția a fost organizată de Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean, Primăriei și Consiliului Local Satu Mare. La vernisaj a fost prezentă Doina Feher, viceprimarul municipiului Satu Mare, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba și vicepreședintele AAP, Keresztesi Monica. Ea a fost și moderatoarea evenimentului.

A luat cuvântul viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher care a spus printre altele că laudă inițiativa organizării vernisajului. Este știut că pentru a avea rezultate foarte bune în artă trebuie multă muncă. Cei care vor trece pragul expoziției vor vedea o serie de tablouri care ilustrează viața minerilor, o viață austeră, minerii lucrând în condiții deosebite, cu lumină puțină. Doina Feher i-a felicitat pe organizatori și pe creatorul tablourilor.

Președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba a apreciat că prin acest vernisaj am ajuns la un moment important al activității. Avem un contract cu Palatul Copiilor Satu Mare, ei sunt foarte valoroși și doresc să demonstreze acest lucru. Despre autoare a spus că trăiește la Cavnic (Maramureș), un renumit centru miner. Acest lucru se poate vedea în lucrările cu minerii ale artistei. Culorile sunt cenușii, sumbre. Ca să cunoască mai bine munca minerului, ea a coborât în mină. Minerii duc o luptă continuă în subteran, au lumină puțină.

Autoarea pictează cu plăcere și peisaje, flori și portrete. Toată familia ei este angrenată în artă. Anual organizează cinci tabere de creație, Chiar duminica aceasta va începe o nouă serie cu creatorii de artă. Veress Elisabeta a mulțumit tuturor pentru că au venit să vadă tablourile ei.

La vernisaj au participat și un grup de copii de la Palatul Copiilor care au executat la pian piese muzicale aplaudate de cei prezenți. Copiii sunt pregătiți de profesoara Mariana Mona. Expoziția poate fi vizitată între 12 iulie – 15 august 2018.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 12, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.