Realizările din municipiu ale primarului Kereskényi Gábor în primii doi ani de mandat

În data de 18 iulie, conducerea Primăriei Satu Mare, în cadrul unei conferințe de presă și-a prezentat realizările obținute din cadrul angajamentelor făcute în campania electorală. Au participat primarul Kereskényi Gábor, viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu, respectiv consilierii Maskulik Csaba și Butka Gergö.

Primarul Kereskényi Gábor a arătat că pentru primii doi ani de mandat și-a propus următoarele obiective: lucrări de infrastructură cu dezvoltarea infrastructurii rutiere și reabilitarea principalelor artere de circulație, reconfigurarea circulației rutiere în cartiere, extinderea iluminatului public și reamenajarea spațiilor verzi. Și-a propus de asemenea accesarea și depunerea proiectelor cu fonduri europene, relansarea economică, iar pentru cetățeni amenajarea unui ghișeu unic de servicii și prelungirea programului de lucru cu publicul, la care se adaugă preocupări pentru îmbunătățirea siguranței publice. Nu în ultimul rând se va continua dezvoltarea relațiilor cu orașele înfrățite și readucerea tinerilor acasă.

Dacă în anul 2017 veniturile municipiului Satu Mare au fost de 148.676.2013 lei, pentru anul 2018 sunt estimate la 125.129.583 lei, fiind în scădere ca urmare a măsurilor fiscale luate de guvern, impactul negativ fiind de 28 milioane lei. Pentru anul 2018 s-a menținut suma necesară pentru modernizarea străzilor, investiții și reabilitarea instituțiilor de învățământ.

Din cauza lipsei forței de muncă, investițiile demarate au un ritm lent de execuție, firmele de construcții nereușind să facă față numărului mare de lucrări ce trebuie executate în municipiu.

Din 2016 au fost moștenite lucrări deja licitate cu probleme majore de proiectare cum ar fi strada Digului, strada Diana și Podul Decebal, cu grave deficiențe în proiect tehnic și de execuție.

Pentru perioada imediat următoare a fost stabilită listă de lucrări: modernizarea pe Drumul Careiului, străzi în zona Curtuiuș, strada 1 Iunie, Lunca Sighet, Mărăști, Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei, Merilor, Ferestrău, Depozitelor.

În baza contractului încheiat s-au efectuat lucrări pe Bulevardul Independenței, Lucian Blaga, str. Depozitelor, Bârgăului, Ana Ipătescu, Ioan Slavici, Ion Creangă, Arad, Toamnei, Fraternității, Egalității, Ion Ghica, Tineretului, 9 Mai, Avram Iancu.

Aui fost finalizate șapte cvartale de parcări în zona Oituz-Micro 15, Micro 17, precum și în cartierele Carpați I și II.

S-a predat amplasamentul pentru modernizarea a opt străzi de pământ, și s-au reabilitat trotuarele pe toate străzile unde acestea au avut un grad ridicat de degradare.

S-au pus pavaje ornamentale în centru și a fost reabilitat complet platoul de evenimente Corneliu Coposu în valoare de 425.000 lei, lucrare cu o garanție de 10 ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 18, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.