Dezvoltarea urbană a Sătmarului. 26,8 milioane euro pentru proiecte europene

Recent s-a aprobat strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pe baza documentelor declarate conforme de ADR Nord Vest ce a deschis drumul pentru accesarea a 26,8 milioane euro pentru proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene.Printr-un proiect de hotărâre votat în Consiliul Local s-a aprobat sistematizarea zonei de agrement Bercu Roșu și Bercu Mare. Aici s-a introdus în nomenclatorul stradal 12 drumuri și o stradă nouă, astfel se vot putea atribui numere de imobile pentru o identificare exactă a construcțiilor fie că sunt case de vacanță sau case de locuit.

S-a dat aviz de începere a lucrărilor de construire a unei piste de biciclete pe tronsonul Barițiu-Gorunului și Aquapark pe o lungime de 3 km, în valoare de 1,6 milioane de lei.

Au fost câștigate din fonduri europene 26,9 milioane de euro care vor fi investiți în 16 proiecte prioritare cum ar fi: transformarea zonei Cubic în zonă de petrecere a timpului liber, regenerarea fizică a zonei Ostrovului și zonei Turnului Pompierilor, modernizarea grădinițelor, nr. 7, 29 și Creșa ”Punguța cu doi bani”, modernizarea Liceului Tehnologica ”Constantin Brâncuși” și dezvoltarea infrastructurii transportului public.

Construirea unei pasarele pentru pietoni și bicicliști peste râul Someș în zona centrală.

Amenajarea unui terminal transjudețean – translocal, construirea unui depou pentru autobuze electrice/hibrid precum și a unei stații de încărcare, crearea unui sistem de management al traficului, inclusiv sistem de monitorizare video precum și sistem de închiriere de biciclete pe strada Fabricii în valoare de 8 milioane de euro.

Amenajare piste de biciclete dintre care pe direcția str. Botizului-Pod Golescu în valoare de 2,1 milioane euro.

La capitolul învățământ, s-au desfășurat lucrări de dotare a școlilor care în 2017 s-au ridicat la suma de 3,5 milioane lei. La Liceul german ”Johann Ettinger” s-a realizat modernizarea corpului de clădire pentru învățământul primar, trei terenuri de mini fotbal cu iarbă sintetică la Colegiul ”Mihai Eminescu”, Colegiul de Industrie Alimentară ”George Palade”, Școala ”Octavian Goga”,  în valoare de 850.000 de lei.

În cadrul centrului comercial Someșul s-a înființat Biroul unic de servicii unde se primesc acte necesare pentru alocații, indemnizații, stimulente, înregistrări și radieri toate cele necesare privind sfera de competență a Primăriei Satu Mare.

Pentru ca tinerii să rămână acasă vor fi construite în municipiul Satu Mare trei blocuri ANL cu peste 70 de apartamente pe strada Poligonului.

Pentru prima dată în 2017 municipiul Satu Mare s-a calificat în finala concursului de concepte ”Capitala tineretului din România”.

În cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România care a avut loc în 7 noiembrie la Ateneul Român, municipiului Satu Mare i s-a decernat Premiul de Excelență în promovarea și susținerea antreprenoriatului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 18, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.