Pentru prima dată municipiul Satu Mare are întocmit şi aprobat Registrul Spaţiilor Verzi

Pentru prima dată, municipiul Satu Mare are întocmit şi aprobat Registrul Spaţiilor Verzi – un sistem informaţional de tip GIS (Sistem Informaţional Geografic), o documentaţie complexă care cuprinde date, informaţii şi planuri privind terenurile definite ca spaţii verzi, dar şi terenuri degradate care pot fi reabilitate ca spaţii verzi.

Registrul Spaţiilor Verzi din Satu Mare, un instrument necesar pentru o mai bună gestionare a domeniului public din municipiul reşedinţă de judeţ, a fost aprobat joi, în şedinţa de Consiliul Local.

Suprafaţa totală a spaţiului verde din municipiul Satu Mare este de 221,70 ha din care parcuri, grădini şi scuaruri 21,69 ha.

Suprafața terenurilor degradate care pot fi amenajate ca spaţii verzi este de 25,77 ha. Numărul de arbori inventariaţi este de 38.372 bucăţi din care pe 115 bucăţi au fost montate plăcuţe ce conţin denumirea ştiinţifică a arborelui şi numărul de identificare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 19, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.