Echipa I.S.U. Satu Mare, pe locul III la concursul celor mai cei mai buni pompieri

Etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare şi-a desemnat câştigătorii. Competiţia a avut loc în perioada: 25 – 27 iulie 2018, iar probele s-au desfăşurat, atât în curtea Detașamentului de Pompieri Satu Mare, cât și pe Stadionul Olimpia – Daniel Prodan din municipiul Satu Mare.

Concursul a adus față în față loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Pompierii militari au avut de parcurs patru probe, identice cu cele ale competițiilor internaționale de profil organizate de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingerea Incendiilor: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 metri, Ştafeta 4 X 100 metri și Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă. Parcurgerea fiecărei probe a presupus multă pricepere, pregătire continuă, concentrare şi bineînţeles, viteză de reacţie, altfel spus, atribute necesare asigurării unei intervenţii prompte la cele mai înalte standarde şi la oricare dintre solicitările din partea populaţiei.

La finalul competiţiei, clasamentul general pe echipe a fost următorul:
Locul V – I.S.U. Sălaj;
Locul IV – I.S.U. Maramureș;
Locul III – I.S.U. Satu Mare ;
Locul II – I.S.U. Bistrița Năsăud;
Locul I – I.S.U. Cluj.

Bucuria victoriei s-a citit pe chipurile membrilor lotului câştigător, care vor participa la etapa națională a competiției. Aceștia au fost felicitaţi de către inspectorul şef, colonel Nicolae DIMA, de către reprezentantul I.G.S.U. cpt. Cătălin IVAN, de către concurenţi şi colegi.

De remarcat este performanța sătmăreanului Marian Demian, care la cele două probe individuale a obținut cel mai bun timp dintre toți concurenții. Marian a parcurs proba Scara de fereastră în 14,75 secunde, respectiv proba Pista cu obstacole în 17,05 secunde.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare le-a mulţumit participanţilor şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute, pentru fair play şi spiritul de echipă de care au dat dovadă pe tot parcursul concursului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 28, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.