La Negrești-Oaș puteți vizita Târgul ”Produs de Oaș și Maramureș”, ajuns la ediția a II-a

Pe aleea din centrul orașului Negrești-Oaș, s-au amenajat standurile celor peste 26 de participanți la a doua ediție a Târgului ”Produs de Oaș și Maramureș”, organizat în parteneriat cu Asociația Produs de Maramureș împreună cu Primăria orașului Negrești Oaș, sub directa coordonare a directorului Casei de Cultură, dr. Natalia Lazăr. Din partea Maramureșului participă Președintele Asociației ”Produs de Maramureș”, Stauder Agneta.

Organizat sub brandul ”Zestrea Oașului”, până pe 11 august, târgul a devenit o tradiție reunind producători locali, cu atestate. meșteșugari și producători tradiționali din Țara Oașului și din Maramureș: ce prezintă produse de olărit, produse apicole, vinuri, meșteșugari – artizani, producători de suc de mere, prăjituri, magiun de prune, zacuscă.

Vizitatorii târgului mai pot admira și cumpăra covoare, ceramică, produse din lemn, sticlă, piele, păpuși, podoabe populare, dar și produse tradiționale din lapte, prăjituri, miere, sucuri naturale, gemuri, plante medicinale și terapeutice. Alături de oșeni și maramureșeni sunt prezenți artizani din Bucovina, Cluj, Harghita, Bihor, și Brașov.

Așa cum ne-a declarat dr. Natalia Lazăr, scopul organizării Târgului ”Produs de Oaș și Maramureș” este consolidarea relațiilor și colaborării dintre meșteșugari și artizani prin exemple concrete de bune practici, care pot constitui punctul de pornire pentru dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale din zona Țării Oașului.

”Învățăm cu fiecare ediție și ne dorim ca prin acest târg să scoatem în acest an din lăzile de zestre poveștile străbunilor noștri țesute în pânză, pe lut ars și în podoabe făcute cu multă migală, dar și cu gustul copilăriei noastre”,  a declarat primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca.

Tot miercuri, la Muzeul în aer liber al Țării Oașului a început seria evenimentelor pentru copii reunite sub genericul ”Pe ulițele satului… la Muzeul în aer liber al Țării Oașului”. Aici între 1-17 august vor fi organizate pentru copii 20 de ateliere meșteșugărești, de creație, activități recreative și de voluntariat. Aici sunt așteptați toți copiii plecați din țară cu părinții și întorși acasă în vacanță la toate aceste activități instructiv-educative recreative.

În cursul zilei de astăzi, sub genericul ”Căruța cu povești” copiii prezenți au ascultat și citit povești sub îndrumarea bibliotecarilor negreșteni. De asemeneam au fost organizate demonstrații și exerciții de prim ajutor, precum și ateliere de creație. Toate acestea sunt organizate în parteneriat cu Bibliotecile locale, Organizația Județeană de Cruce Roșie, voluntari de Cruce Roșie, instituții locale, ONG-uri.

Muzeul în aer liber al Țării Oașului propune activități educaționale prin care tinerii să cunoască și să se apropie de cultura tradițională românească.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 august 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.