La Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean sunt expuse tablourile pictorului Fülöp Sándor

Joi, 9 august, de la ora 16:00, la Galeria Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției cu lucrările pictorului maghiar Fülöp Sándor. Evenimentul a fost moderat de Keresztesi Monica, vicepreședintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Keresztesi Monica. Evenimentul a fost onorat de prezența președintelul Consiliului Județean, Pataki Csaba și de președintele AAP Satu Mare, Gergely Csaba. A mai fost prezent fiul artistului, Fülöp István. 

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a spus că îi pare bine că se întâlnește la Satu Mare cu lucrările pictorului Fülöp Sándor. Acest capitol al artei joacă un rol important în strângerea legăturilor dintre artiștii din diferite țări. A mulțumit organizatorilor care au făcut posibilă această întâlnire.

Keresztesi Monica a prezentat date despre biografia lui Fülöp Sándor. S-a născut la 17 octombrie 1928 la Debrecen. A absolvit Liceul Reformat ”Bocskai István” în 1948. După ce a studiat la Institutul de Arte Plastice din Debrecen și facultatea, s-a mutat la Eger. În 1952 s-a căsătorit cu Uzonyi Matild cu care a lucrat împreună la Școala generală din Paposi. Din 1964 până la pensionare a lucrat la Liceul ”Esze Tamás” din Matészalka. Tablourile sale sunt expuse în isntituții publice și private, în Ungaria, Olanda, Ucraina, Germania. Pentru activitatea sa a fost distins cu numeroase ordine și medalii.

Președintele AAP Satu Mare, Gergely Csaba a spus că expoziția lui Fülöp Sándor reprezintă Sătmarul de odinioară. La Mateszalka are o expoziție permanentă. A luat cuvântul și fiul artistului care a mulțumit tuturor celor care au venit la vernisaj și a împărtășit câteva idei despre viața și creația artistului.

Programul cultural a fost asigurat de către elevii de la Palatul Copiilor, îndrumați de profesoara Moga Mariana. Expoziția poate fi vizitată până la data de 5 septembrie.

Prof. Carol C. KOKA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 9, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.