Un regal de folclor la Ardud: A șasea ediție a Festivalului folcloric „Cetatea Codrului”

Marți, 14 august, la Ardud s-a desfășurat o nouă ediție, cea de-a șasea, a Festivalului folcloric „Cetatea Codrului”. Evenimentul a fost organizat de Primăria Ardud, Consiliul Local al oraşului Ardud şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud.

De la ora 16.00, a avut loc parada portului popular, cu toți participanții la festival, cu pornire de la fosta Primărie, după care a avut loc deschiderea oficială pe scena amplasată la Cetate.

Deschiderea oficială a fost făcută de primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma. După ora 17.40 primii pe scenă au fost Ansamblul folcloric ”Cetatea Ardudului” din Ardud cu soliștii Cornel Pop, Teodora Bota și Vlad Jurchiș.

A urmat Ansamblul folcloric de dansuri maghiare din Ardud, Ansamblul folcloric de dansuri șvăbești din Beltiug, Corul bărbătesc al Forumului Democrat German din Petrești „Mannerchor”, Ansamblul folcloric din Nagyecsed, Ungaria, Ansamblul folcloric din Jaslo, Polonia.

În continuare au încântat publicul îndrăgiții soliști Angela Munteanu, Ana Holdiș Pop, Nicolae și Nicușor Mureșan. În încheiere, a avut loc un superb recital oferit de Ansamblul Folcloric ”Transilvania” din Baia Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 15, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.