Un catarg cu drapel tricolor pentru Centenar, a fost sfințit în zi de sărbătoare la Tășnad

Într-o atmosferă de sărbătoare creștină, în anul Centenar, în data de 15 august 2018, în curtea Bisericii Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului” din Tășnad, după finalizarea liturghiei prilejuite de praznicul Adormirii Maicii Domnului, un sobor de preoţi din Tășnad şi împrejurimi a sfințit catargul cu drapelul național al României. 

Catargul a fost realizat în urma unei rodnice colaborări a Asociației Civice Tempora cu părintele Marian Crainic şi inimoşii consilieri parohiali.

Serviciul militar a fost asigurat de un detaşament al unităţilor militare din Garnizoana Satu Mare. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ai unităţilor militare şi ai altor instituţii, printre care primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, viceprimarul Kiskasza Barna Balázs, Cecilia Marinescu de la cabinetul prefectului, consilierul județean Ciprian Ardelean, directorul Casei Orășenești de Cultură Tășnad, Anca Deaconu și numeroși localnici.

În cuvântul său, preotul paroh Marian Crainic, a trecut în revistă istoria de 30 de ani a noii catedrale din Tășnad, a cărei piatră de temelie a fost pusă în condiții ilegale pe vremea comunismului în data de 15 august 1988, ceea ce i-a adus multe neplăceri preotului de atunci, răposatul Gheorghe Rezei. Marian Crainic a mulțumit Asociației Civice Tempora pentru sprijinul acordat în amplasarea acestui catarg.

Col. (R) Voicu Șichet a mulțumit autorităților pentru sprijin și a spus că drapelul acesta este un mijloc prin care se cinstește jertfa înaintașilor. A acordat câte o Diplomă de excelenţă din partea Asociaţiei Civice Tempora preotului Marian Crainic şi Consiliului parohial al Catedralei „Sfânta Maria” din Tăşnad.

De asemenea col (R) Voicu Șichet s-a referit la proiectul reamplasării Statuii Eroului Necunoscut la Satu Mare, contribuția fiecărui locuitor al județului Satu Mare fiind importantă.

asociatia-tempora.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 15, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.