Asociația ”Codrenii” vă așteaptă duminică 26 august la Hodișa ”Pă digănie”. Să fiți digani!

Duminică, 26 august 2018 în localitatea Hodișa, comuna Socond, începând cu ora 13.00 va avea loc tradiționala ”Digănie”, din inițiativa Asociației ”Codrenii”. Este vorba despre un vechi obicei al locului, organizat după slujba de la biserică, ce prevede ca tinerii codreni și nu numai, să se întâlnească pentru a dansa și a se vedea pe „Digănie”.  

Acest eveniment a fost întotdeauna un bun prilej de socializare și de cunoaștere reciprocă. Este meritul Asociației ”Codrenii”, care a reînviat acest frumos obicei, a președintelui asociației, ing. Ionel Costescu. Și anul acesta, ”Digănia” de la Hodișa va fi organizată în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Socond.

În timpul desfășurării „Digăniei”, va avea loc și lansarea de carte „Mihail Vida – Un intelectual dăruit Țării Codrului”, recent apărută la Editura Citadela, autori Viorel Câmpean și Ionel Costescu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 august 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.