Campania de informare „Informare acasă! Siguranță în lume!”, ajunsă la a doua etapă

Instituția Prefectului – Județul Satu Mare a găzduit marți, 21 august 2018, cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de informare „Informare acasă! Siguranță în lume!” organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Reprezentatul ministerului a fost subsecretarul de stat Victor Ionescu.

Obiectul campaniei este de a informa cetăţenii români asupra potențialelor riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra în străinătate fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență sau fără a ști care le sunt drepturile, libertățile, dar și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni.

Dintre recomandările făcute de Ministerului pentru Românii de Pretutindeni cetăţenilor români care vor să plece la muncă în străinătate enumerăm: să se informeze, în prealabil, la misiunea diplomatică a statului de destinaţie, acreditată în România, în legătură cu condiţiile în care poate intra pe teritoriul statului respectiv în scop de muncă; să verifice cu atenție oferta locului de muncă; să verifice legislația țării gazdă astfel încât să evite orice fel de acțiune lucrativă care l-ar plasa în ilegalitate; să nu accepte să plece la muncă în străinătate fără un contract de muncă sau forme legale de angajare acceptate în țara de destinație; să citească cu atenție prevederile contractului. În cazul în care există aspecte neclare, să solicite sprijinul unui jurist.

La eveniment a fost prezent prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Satu Mare dar şi ai unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 21, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.