Ambasadorul George Cristian Maior, invitat la un eveniment organizat de Camera de Comerț Americană din România 

George Cristian Maior: “Este momentul ca România să își asume un rol mai proeminent în redefinirea cadrului de dezvoltare economică în spațiul transatlantic. Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite are capacitatea de a susține un astfel de rol”.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a participat, joi, 30 august 2018, la București, alături de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la o reuniune cu reprezentanții companiilor membre în Camera de Comerț Americană din România (AmCham). Prin prezența simultană a celor doi ambasadori, reuniunea a reprezentat o premieră în promovarea dialogului celor două misiuni diplomatice cu mediul de afaceri american din România.

Discuția a evidențiat importanța Parteneriatului Strategic româno-american în conturarea profilului României de actor politic și economic din ce în ce mai prezent și implicat pe dimensiunea transatlantică. Prin potențialul însemnat de investiții, capitalul de idei și creativitate, accesibilitate și spiritul antreprenorial, mediul de afaceri american poate deveni un punct de sprijin valoros pentru parcursul economiei românești. Această tendință este deja vizibilă prin intensificarea coordonării la nivel guvernamental dintre cele două țări, în scopul creării condițiilor pentru o apropiere cât mai mare la nivelul sectorului privat român și american.

Acesta a fost scopul principal al recentelor evenimente economice de pe agenda bilaterală – misiunea economică Trade Winds, desfășurată în toamna anului trecut la București, repetatele delegații economice americane în domenii precum tehnologia, energia, industria auto sau agricultura, programele de participare a tot mai multor companii românești la forumurile de investiții americane Select USA în mod consecutiv în ultimii doi ani, precum și Forumul de afaceri din cadrul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care se va desfășura în România în luna septembrie a acestui an.

Ambasadorul român, George Cristian Maior, a subliniat în mod special faptul că există în prezent condiții foarte bune pentru construirea de relații apropriate între antreprenorii români și cei americani, încurajând reprezentanții industriilor din România să participe cât mai activ la oportunitățile deschise prin dialogul și coordonarea existente la nivel guvernamental. El a arătat că este momentul ca România, prin efortul sectorului public, dar și al celui privat, să își asume un rol mai proeminent în redefinirea cadrului de dezvoltare economică în spațiul transatlantic, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite având capacitatea de a susține un astfel de rol.

În dialogul cu membrii AmCham, ambasadorul român a exprimat interesul de a susține inițiativele și programele comunității de afaceri româno-americane, prin sprijinul pentru organizarea de misiuni economice românești în Statele Unite și facilitarea accesului antreprenorilor români la resursele de expertiză, organizare și finanțare din marile centre de afaceri și inovație americane.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 august 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.