Amenzi în valoare de 29.000 lei, aplicate proprietarilor de terenuri pline cu ambrozie 

Primăria Municipiului Satu Mare a somat peste 150 de proprietari de terenuri neîntreținute, cele mai multe fiind infestate cu ambrozia (iarba pârloagelor). 

Astfel, în ultima perioadă s-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei. De asemenea, în urma demersurilor făcute o mare parte dintre proprietari s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor, fiind curățată o suprafață de peste 30 de hectare.

Acțiunile de identificare a terenurilor infestate cu ambrozia vor continua și în perioada următoare. Cetățenii care știu zone infestate cu ambrosia sunt rugați să sesizeze Primăriei indicând locația exactă, iar dacă au cunoștință, și domiciliul proprietarului.

Nedistrugerea acestor buruieni, în mod special a celor cu potenţial alergen (iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia), poate cauza probleme de sănătate populației.

Se recomandă smulgerea sau cosirea plantei de pe spaţiile verzi, din faţa imobilelor, a curţilor, grădinilor, terenurilor arabile intravilane. În caz contrar proprietarii sau deţinătorii imobilului/terenului urmează să fie sancţionați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 12, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.