Senatorul Turos Lóránd cere permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș

Senatorul UDMR județul Satu Mare, Turos Lóránd prin interpelație adresată prim-ministrului Viorică Dăncilă cere permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș. Înaintea instalării actualului guvern, la solicitarea senatorului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a promis că va face demersurile necesare pentru permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș, care din păcate nu s-a efectuat până la momentul actual.

„Trecerea frontierei spre spațiul Schengen din județul Satu Mare este un adevărat coșmar. Situația cea mai gravă este la punctul de trecere Petea, unde timpul de aşteptare este cel mai mare, dintre punctele de trecere spre Ungaria. Pe lângă faptul că aglomerația creează neplăceri celor care călătoresc ocazional, totodată este un adevărat coșmar pentru cei care fac naveta din localitățile de peste graniță, aflate in apropierea municipiului Satu Mare. Este vorba de sute de familii, cetăţeni români, care au locul de muncă în România și ai căror copii sunt școlarizați în România”, relatează Turos Lóránd în interpelație.

„Aglomeraţia creată este insuportabilă pentru locutorii din Petea, comuna Dorolț, circulația locală se derulează extrem de greu, fiind aproape imposibilă. Rezolvarea acestei situații ar putea fi permanentizarea punctului de trecere provizoriu Peleș, comuna Lazuri, care în momentul de față este deschis doar opt ore pe săptămână. Permanentizarea acestui punct de trecere a frontierei ar descongestiona traficul transfrontalier din Petea”, a mai adăugat senatorul UDMR.

„Vă rog respectuos și totodată cât se poate de ferm, să vă țineți de promisiunea făcută și să faceți tot posibilul pentru a permanentiza acest punct de trecere a frontierei, care ar fi în beneficiul tuturor sătmărenilor și a celor care tranzitează această frontieră”, a încheiat interpelația senatorul Turos Lóránd.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 12, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.