Asociația ”Uniți pentru Satu Mare” vă invită să sărbătoriți Centenarul în 21, 23 septembrie

Asociația ”Uniți pentru Satu Mare”, recent înființată printr-un pact de inițiativă civică și de voință comună a unor întreprinzători din mediul de afaceri al municipiului și județului Satu Mare, și-a propus să unească sătmărenii printr-o serie de inițiative locale în viața economică, socială și culturală. Asociația este apolitică, creștină are la bază valori tradiționale ale românilor, credința în Dumnezeu și respectul pentru familia tradițională.

Primul obiectiv al Asociației ”Uniți pentru Satu Mare” este sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în cadrul căruia sub genericul ”Satu Mare pentru Centenar”  se vor organiza două evenimente de mare anvergură în 21 și 23 septembrie.  Cele două evenimente dedicate Centenarului Unirii sunt organizate în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Satu Mare, Teatrul de Nord Satu Mare și Baroul Satu Mare.

Toate aceste detalii au fost prezentate într-o conferință de presă de conducerea Asociației ”Uniți pentru Satu Mare”: avocat Dan Mihai Șuta, președinte, Claudiu Ținca, vicepreședinte. Au mai fost prezenți Ionel Săveanu, vicepreședintele Asociației ”Codrenii”, Mircea Dobra, președintele Asociației ”Avram Iancu”, Vasile Ciocan, președintele Asociației ”Țara Oașului”, oamenii de afaceri Radu Checicheș și Paul Caziuc. Asociația numără momentan 24 de membri, iar sătmărenii care doresc sunt invitați să li se alăture.

Vineri, 21 septembrie, începând cu ora 15.00, în sala mare de spectacole a Teatrului de Nord Satu Mare va avea loc un simpozion în cadrul căruia vor susține conferințe prorectorul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Bolovan și reputatul actor, scriitor și regizor de teatru Dan Puric. Intrarea este liberă pe bază de invitații.

Duminică, 23 septembrie, de la ora 13.00, din fața Statuii Lupoaicei, de la Muzeul Județean de Istorie Satu Mare va începe parada portului popular din zona Sătmarului, din zonele sale folclorice: Oaș, Codru și Someș precum și a portului popular maghiar, șvăbesc, ucrainean și rom. De acolo se va ajunge la Monumentul dr. Vasile Lucaciu și apoi în Centrul Nou. Acolo, începând cu ora 14:00 spectacolul va debuta cu Corul bărbătesc din Finteușul Mare, urmat de ansambluri ale Asociațiilor ”Țara Oașului”, ”Codrenii”, ”Avram Iancu” și ale minorităților. Programul cuprinde recitaluri ale rapsozilor populari Mariana Anghel, Sava Negrean Brudașcu, Dinu Iancu Sălăjanu alături de artiști locali. Evenimentul se va încheia cu spectacole susținute de trupele Desperados și Direcția 5 și cu un grandios foc de artificii de aproximativ 15 minute.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 14, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Responses to Asociația ”Uniți pentru Satu Mare” vă invită să sărbătoriți Centenarul în 21, 23 septembrie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.