Sătmăreni participanți la Concursul Național al Echipajelor de Ambulanță la Geoagiu Băi

Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare a participat în perioada 12-16 septembrie la Concursul Național al Echipajelor de Ambulanță, eveniment ce a avut loc în Geoagiu Băi, județul Hunedoara, și s-a aflat la a opta ediție. A fost cea mai mare participare de până acum, din punctul de vedere al numărului de județe participante, respectiv 28.

În concurs au fost înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic și 22 de tip B2 cu asistent. Ca o premieră, în acest an a participat și un echipaj de tip C2 din Republica Moldova. Concursul efectiv s-a desfășurat în zilele de 13 și 14 septembrie și a constat în două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în politraumă (ATLS).

Probele au constat în scenarii preprogramate inspirate din situații reale și s-au desfășurat pe două manechine de ultimă generație, care pot simula diferite afectiuni și care reactionează la intervențiile clinice efectuate corect. Echipajele au avut 15 minute la dispoziție să rezolve cazul aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplică la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare.

Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare a participat cu un echipaj de tip C2 cu medic, ocupând locul al-VIII-lea. Conducerea Serviciului de Ambulanță aduce mulțumiri echipajului participant pentru implicare, și felicitări pentru rezultatul obținut.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 17, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.