Tășnadul urmează să fie orașul cel mai bine monitorizat video, din județul Satu Mare

Joi, 20 septembrie 2018, în sala de ședințe a Primăriei Tășnad a avut loc şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare. Au fost prezenți subprefectul Altfatter Tamás, președintele A.T.O.P., Veron Andrei, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, inspector șef Sorin Daniel Stan, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, colonel Ovidiu Adrian Popa, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima, primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, membrii A.T.O.P., alături de primari, șefii de post din Tășnad, Căuaș, Cehal, Craidorolț, Pir, Santău, Săcășeni, Săuca.

Referitor la primul punct de pe ordinea de zi, dezbaterea privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor, s-a scos în evidență preocuparea primarilor pentru instalarea unui număr cât mai mare de camere de supraveghere, inclusiv în zonele moarte. S-a subliniat că la Tășnad vor mai fi montate încă 80 de camere de supraveghere și altele în intersecțiile mai mici care vor fi funcționale zi și noapte.

Inspectorul șef al I.P.J. Satu Mare, Sorin Daniel Stan a spus că, astfel, Tășnadul va fi orașul cel mai bine monitorizat video din județ. Primarii localităților învecinate, pe lângă camerele video existente, vor achiziționa camere care vor fi poziționate la intrările în sate, precum și în zonele moarte.

În ce privește punctul al doilea, stadiul obținerii Avizului I.S.U. de înființare a Serviciului voluntar pentru situații de urgență pe raza UAT-ului, conform Ordinului M.A.I. 96/2016, ”la Tășnad s-au făcut pași, dar problema trebuie rezolvată, continuăm cu demersurile necesare”, a spus primarul din Tășnad, Grieb Csaba.

În aceeași ordine de idei, comandantul I.S.U. ”Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima a spus că ”nicio comună nu are avizul de constituire a Serviciului voluntar pentru situații de urgență. Punctele de lucru pot fi organizate numai cu avizul I.S.U. La Tășnad va fi organizat un punct de comandă județean de rezervă de intervenție I.S.U. Primarii prezenți au afirmat că se lucrează la dotarea serviciilor voluntare, de exemplu la Căuaș va fi o autospecială. Se întâmpină greutăți privind posibilitățile materiale existente în comune ce pot fi utilizate în acest scop.În această perioadă, datorită secetei și a scăderii ritmului lucrărilor agricole de sezon, păstrarea drumurilor publice curate la intersecția acestora cu drumurile agricole nu s-a constituit într-o problemă.

Președintele A.T.O.P., Veron Andrei, a prezentat Hotărârea A.T.O.P. nr. 3 din 2018, care a fost dată știind că la nivelul județului există un deficit mare de cadre de poliție și jandarmi, care să asigure ordinea publică la manifestările cultural-artistice care au loc în aer liber. Cităm articolul 2: ”Toate U.A.T.-urile din județ vor transmite în mod obligatoriu către I.P.J. Satu Mare, I.J.J. Satu Mare și I.S.U. ”Someș” Satu Mare solicitarea de aviz favorabil organizării manifestărilor cultural-artistice și altele, cu 15 zile înainte de desfășurarea evenimentului.”

Articolul 3 al aceleiași Hotărâri prevede că: ”Se vor analiza solicitările primite de la U.A.T.-uri prin structurile responsabile cu măsurile de ordine publică, vor efectua o distribuire eficientă a forțelor de ordine în teritoriu.”

În finalul ședinței, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás a solicitat primarilor să organizeze în bune condiții desfășurarea referendumului din zilele de 6 și 7 octombrie, amenajarea secțiilor de votare încă de vineri, deoarece în județ sunt 334 de secții de votare, și să asigure buna funcționare a acestora.

Referitor la pesta porcină, în județul Satu Mare mai sunt două focare, izolate și care se vor stinge până în 15 octombrie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 20, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.