Acțiune a polițiștilor de combatere a activităților comerciale ilicite și a contrabandei cu țigări

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au acţionat, cu efective mărite, în municipiul Satu Mare, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Polițiști de ordine publică împreună cu poliţişti de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Saia Mare au efectuat, joi, 20 septembrie a.c., o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică precum şi pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite în zona locuințelor sociale de pe strada Zefirului și în zona din jurul fostului stadion Unio, din municipiul Satu Mare, fiind legitimate în jur de 80 de persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat mai multe abateri de la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi de la OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, fiind aplicate în total 15 sancţiuni contravenţionale în valoarea de peste 9 000 de lei.

Totodată au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri alimentare, depistate la locuințele unor persoane cu scopul de a le oferi spre vânzare, însă fără a deține acte de proveniență, având o valoare ce depășește 8 000 de lei.

Tot în cadrul acțiunii au fost ridicate în vederea confiscării în jur de 3 500 de fire de țigarete de proveniență Ucraina, ocazie cu care au fost aplicate sancțiuni contravenționale iar în cazul unei femei, de 43 de ani, din municipiul Satu Mare, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul S.P.A.S. Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 20, 2018. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.