La Bârsău au ars aporximativ trei hectare de pădure, din cauza unui incendiu de vegetație 

În data de 21.09.2018, în jurul orei 13:45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Someş” Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de pădure din zona localității Bârsău. În urma unui incendiu de vegetație uscată, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5 hectare, focul s-a extins la pădurea de foioase și rășinoase aflată în imediata apropiere.

Spre locul indicat s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un camion de intervenție pentru transport persoane și accesorii specifice, ofițeri și subofițeri din grupa operativă. La fața locului au fost solicitați și voluntari din cadrul S.V.S.U. Bârsău și Crucior, dar și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Borlești.

Accesul spre locul evenimentului a fost dificil din cauza faptului că ultima parte a itinerariului de deplasare a fost greu practicabilă pentru autospeciale, ceea ce a condus și la creșterea timpului de răspuns. Forțele de intervenție au acționat concomitent atât pentru izolarea tuturor focarelor, cât pentru protejarea zonelor învecinate, utilizând procedee specifice de stingere a incendiilor de pădure.

După trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit lichidarea tuturor focarelor, stabilind că au ars aproximativ 3 hectare de pădure, cauza probabilă a producerii acestui eveniment fiind focul deschis în spații deschise.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 septembrie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.