Sărbătoarea fotbalului tășnădean. FC Unirea Tășnad a împlinit 100 de ani de existență

În acest an al Centenarului, FC Unirea Tășnad sărbătorește 100 de ani de la înființare. Sâmbătă, 22 septembrie, pe stadionul Unirea din Tășnad a avut loc un meci de gală cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea FC Unirea. Au asistat sute de suporteri, care nu s-au speriat de vremea nu tocmai favorabilă. Organizatorii acestui eveniment au fost Consiliul Local Tășnad, Primăria orașului Tășnad și FC Unirea Tășnad. 

La Tășnad fotbalul este destul de iubit, ca dovadă în ultimul secol echipele locale au jucat mai tot timpul în liga județeană sau au luptat pentru a urca în liga superioară. Circa 30 de ani, FC Unirea Tășnad s-a aflat în a treia ligă (Divizia C) pentru ca apoi în 2017, după o lungă pauză să intre din nou în Liga 3. Anul acesta, după cinci etape fără înfrângeri, FC Unirea Tășnad a câștigat vineri, 21 septembrie cu 3-1 în fața Gloriei Bistrița.

Evenimentul de sâmbătă a fost despre amintiri frumoase și a reunit două echipe de foști jucători cu vârste cuprinse între 40-80 de ani, pentru a juca un meci de gală. Primarul Grieb Csaba Francisc a fost invitat să ocupe locul de portar, cedând apoi locul unuia dintre invitații de onoare: portarul Florin Prunea, care a jucat în naționala României la CM de Fotbal din 1994 și 1998. Cel de-al doilea invitat de onoare a fost Miodrag Belodedici, care s-a remarcat la Steaua București, între 1983-1989 și la Steaua Roșie Belgrad, între 1989-1992. A câștigat două Cupe ale Campionilor cu Steaua Roșie Belgrad și Steaua București.

După meciul festiv a avut loc înmânarea diplomelor și cupelor de onoare. Printre primii care au primit aceste dovezi de recunoaștere a valorii lor a fost fostul jucător, antrenor și conducător al FC Unirea Tășnad, Tömpe Pál, în vârstă de 93 de ani.

Primarul Grieb Csaba spune că echipa tășnădeană a avut în ultimii 50 de ani două perioade de vârf: aproape 30 de ani a fost în Divizia C, iar în 2017 a intrat din nou în Liga 3. Edilul speră ca echipa să rămână cât mai mult în Liga 3. Este o echipă bună și are încredere că va încheia acest sezon cu rezultate asemănătoare cu cel trecut. Primăria Tășnad ajută echipa după posibilități, dar din păcate sponsorii permanenți ai clubului sunt puțini, și ar fi binevenit și un sprijin din sfera privată, FC Unirea Tășnad reprezentând cu mândrie orașul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 septembrie 2018. Filed under Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.