DJTS Satu Mare va omagia cei mai buni sportivi ai județului, din ultimii 100 de ani

Marţi, 25 septembrie 2018, Darius Filip, prefectul judeţului Satu Mare, a condus şedinţa Colegiului Prefectural. Conform ordinii de zi propuse, şedinţa a început cu o informare privind activitatea desfășurată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare în anul 2018, datele fiind prezentate de către directorul executiv, Adrian Ardelean.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare se organizează și funcționează ca serviciu public deconcentrat al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, cu personalitate juridică.

Pentru anul 2018 bugetul propus a fost în valoare totală de 960.440 lei, din care venituri proprii din activități economice estimat 302.000 lei, încasat efectiv 183.065 lei şi venituri din subvenții de la M.T.S. în sumă de 658.440 lei din care s-au alocat: 458.000 lei pentru salarii, 150.440 lei pentru sport și tineret şi 50.000 lei pentru întreținerea și susținerea instituției. La concursul local de proiecte suma alocată a fost de 29.799 lei. Proiectele au fost: concursul de ecoturism „Trofeul Cutezătorii Munților‟, festivalul ”La Dâmburi” şi voluntariat – resursă pentru comunitate 2018.

În parteneriat cu diferite asociaţii s-au derulat mai multe proiecte care au avut loc în incinta Taberelor Şcolare: Proiectul „Zămbete în insula de bucurie„ – Sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului 1 Iunie; evenimentul „Rotaract pentru sănătate; Festivalul „Bucurie în mișcare„ şi Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalității„ ediția XIV-a.

Proiectele proprii ale DJTS Satu Mare finalizate au fost: 2 Mai, Ziua Naţională a Tineretului; „Mesajul meu antidrog‟ este unul din proiectele de success de prevenire a consumului de droguri în rândul populației școlare din învățământul gimnazial și liceal și se desfășoară anual; Proiectul Campionii României în școli, licee și universități își propune să aducă în unitățile de învățământ personalități sportive care au performat în activitatea lor pentru a prezenta importanța sportului în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.

În vara 2018 s-au organizat şi două tabere. Tabăra gratuită pentru preșcolari, elevi si studenți cu dizabilități. În perioada 18.06.2018 –23.06.2018, un număr de 66 de persoane cu handicap + asistenți personali/ asistenți personali profesioniști și 4 cadre didactice însoțitoare și-au petrecut vacanța la Centru de Agrement Luminița, localitatea Eforie Nord. Beneficiarii provin din unitățile de învățământ din Satu Mare. Tabăra socială care a avut loc în perioada 12.07.2018 – 17.07.2018, un număr de 14 elevi și 1 cadru didactic însoțitor, și-au petrecut vacanța la Centru de agrement Sângeorz Băi, județul Bistrița Nasăud. Elevii beneficiază de o măsură de protecție socială și provin de la unitațile de învățământ din județul Satu Mare.

DJTS Satu Mare are în derulare următoarele evenimente: ”Weekendul Tineretului” în cadrul căruia va avea loc un concurs de pictură prin care se urmărește dezvoltarea creativității tinerilor, cu scopul reamenajării Clubului de la C.A.Strand Satu Mare. Concursul se va desfășura la sfarșitul lunii septembrie 2018. Spectacolul omagial „România 100‟, pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, în cadrul căreia se urmăreşte omagierea tuturor sportivilor din judetul Satu Mare care au obținut rezultate deosebite în ultimii 100 de ani. Spectacolul va avea loc în cursul lunii noiembrie 2018 şi Gala Laureaților Sportului Sătmărean 2018, festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi care va avea loc in cursul lunii decembrie la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare.

La punctul diverse, directorul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, Dumuţa Nicolae a dat detalii despre evoluţia pestei porcine africane din Satu Mare. În acest momentul la nivelul judeţului mai sunt 7 focare, toate aflate în partea de nord a judeţului, la graniţa cu Ucraina. Dacă nu mai apar focare noi, aproximativ după 15 octombrie se sting toate focarele de pestă porcină africană la porc domestic din judeţul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 septembrie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.