Joi începe cea de-a șasea ediție a Primăverii Culturale Careiene – Best Fest

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei anunță programul manifestărilor cultural-artistice care vor avea loc în zilele următoare, odată cu începerea celei de-a șasea ediții a Primăverii Culturale Careiene Best Fest. Sunt planificate un cros pentru elevii careieni, concerte de muzică clasică, populară, manifestări dedicate zilei de 9 mai.

Pe 8 mai, în Parcul Dendrologic, ora 14.00 (modificare de program – inițial era programat pentru data de 10 mai) va avea loc Crosul Europei – concurs pentru școli generale și licee.

Pe 9 mai, la Monumentul Ostașului Român, de la ora 12.00 vor avea loc depuneri de coroane și Te Deum în cinstea aniversării Proclamării Independenței de Stat a României, victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.

În aceeași zi, în Parcul Dendrlogic, de la ora 13.00 are loc inaugurarea plăcuțelor cu poeți reprezentativi din U.E.

9 mai este și prima zi a manifestărilor dedicate Primăverii Culturale Careiene – BEST FEST. Manifestările vor începe de la ora 18.00 cu un recital extraordinar de chitară susținut de Trio Andrei din București și Cluj Napoca. Concertul are loc în Sala Cavalerilor din Castelul Karolyi. Intrarea este liberă.

afis chitara best festÎn 10 mai, pe terenul de Handbal din apropierea Parcului Dendrologic, de la ora 18.00 are loc un concert extraordinar de folclor cu interpretul de muzică populară Petrică Mureșan și Grupul instrumental Horile Sătmarului. În deschidere va evolua Ansamblul Ceatăra. În caz de vreme nefavorabilă concertul va avea loc în Sala Cavalerilor. Intrarea este liberă.

afis folclor best festTrio Andrei este astăzi una dintre cele mai apreciate formaţii camerale avându-i în componenţă pe fraţii Constantin, Aurelian şi Adrian, cei trei chitarişti fiind printre cei mai importanţi interpreţi ai acestui instrument din România şi în egală măsură afirmaţi deja şi pe scenele europene.

Desfăşurând o activitate concertistică foarte bogată, au susţinut recitaluri şi concerte pe scenele următoarelor instituţii: Sala Radio din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Filarmonicile din Cluj-Napoca, Oradea, Botoşani, Râmnicu-Vâlcea, Iaşi, Satu-Mare, Ateneul Român, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (cu ocazia Vacanţelor Muzicale), Societatea de Concerete Bistriţa şi la Castelul Corvinilor din Hunedoara. De asemenea au concertat şi în cadrul unor prestigioase festivaluri de chitară cum ar fi: Festivalul Internaţional de Chitară de la Bucureşti, Festivalul Internaţional de Chitară de la Cluj-Napoca, Festivalurile Naţionale de la Iaşi şi Alba Iulia, sub bagheta dirijorilor: Ilarion Ionescu-Galaţi, Ervin Ácel şi a tânărului dirijor Cristian Sandu.

Trio Andrei 1Au realizat imprimări la Radio Bucureşti, Cluj, Iaşi (cardex) precum şi la Televiziune. În anul 2000 au realizat primul album “Recital de Chitară”, cel de-al doilea “Bach, Weiss, Vivaldi” în 2005 împreună cu orchestra de cameră Liutaria, iar în 2006 pe cel de-al treilea „Mozaic”, conisderate reper pentru formațiile camerale de acest gen de la noi din ţară şi nu numai. Pe lângă cele de mai sus este important de menţionat prezenţa lor în juriile Festivalurilor de Chitară din ţară.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 7, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.