Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, 1 Octombrie, sărbătorită la Satu Mare

La Satu Mare Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, 1 Octombrie a fost sărbătorită la restaurantul Veneția, unde Asociația Județeană a Pensionarilor Satu Mare și-a sărbătorit membrii ei, iar la restaurantul Piramida au fost sărbătoriți vârstnicii din Organizația Județeană a PNL.

La sărbătoarea vârstnicilor a participat și prefectul Darius Filip, care cu această ocazie a adresat seniorilor câteva cuvinte. ”În această perioadă de când sunt prefect am încercat să fiu cât mai aproape de Asociația Județeană a Pensionarilor și cred că am reușit să avem o colaborare destul de apropiată. Consider că seniorii sunt o resursă extraordinar de importantă a societății datorită experienței pe care o au și care poate de multe ori nu e folosită în întregul ei potențial. Din acest motiv revin cu aceeași solicitare pe care v-am cerut-o și cu alte ocazii: ”să ne trageți de mânecă” atunci când considerați că anumite lucruri nu le facem bine. Vă doresc un sincer la mulți ani, multă sănătate și viață lungă”.

În aceeași atmosferă de sărbătoare la restaurantul Piramida seniorii liberali au fost sărbătoriți de către conducerea Organizației Județene a PNL. Au fost prezenți și au adresat felicitări președintele Organizației Județene a PNL, Adrian Albu, secretarul general Otto Naghi, profesor universitar, președintele organizației de pensionari, Gheorghe Chișu, împreună cu președintele organizației municipale PNL și viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher. ”Salut cu mult respect și drag pe seniorii noștri, sărbătoriți astăzi cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Vă doresc sănătate, fericire, să rămâneți tot așa tineri frumoși și înțelepți. Mulțumim pentru ceea ce ați făcut, de-a lungul vieții. În calitate de președinte al Organizației Municipale PNL mă bucur că sunteți alături de noi. Dumnezeu să vă dea sănătate și viață lungă ca să puteți fi alături de noi”,  a spus Doina Feher.

A mai adresat felicitări și președintele Organizației Județene PNL, Adrian Albu: ”Mă bucur că suntem împreună, că vă simțim aproape. Vă doresc spor în activitate, sănătate și fericire”.

Vârstnicii sătmăreni au petrecut până seara târziu, într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică bună, participanții fiind antrenați la reprize de dans și un meniu bogat.

Sărbătorirea vârstnicilor a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Astăzi există mai mulți vârstnici decât au fost vreodată. O persoană din zece are peste 60 de ani. Potrivit unui studiu realizat în 2006 și România se confruntă cu o problemă demografică. Populația a scăzut cu un milion de persoane din anul 1992, iar până în anul 2020 specialiștii se așteaptă ca numărul populației să scadă cu 2 milioane de locuitori. Dacă în anul 1990, persoanele în vârstă de 60 de ani și peste, reprezentau 10,3% din totalul populației, pentru anul 2080 se preconizează un procent de peste 21,8%. Acest fenomen al îmbătrânirii populației implică necesitatea adoptării unei atenții sporite nevoilor speciale și problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 1, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.