Cancerul de sân, tot mai întâlnit la Satu Mare. Aveți grijă de voi și de cele dragi vouă!

În fiecare an, în luna octombrie sunt organizate în întreaga lume activități dedicate conștientizării importanței depistării precoce și prevenirii cancerului de sân. Miercuri, 3 octombrie 2018, Organizația Femeilor Liberale, Organizația Partidului Național Liberal împreună cu Asociația Psiho-Oncologie ”Hathor-Maeve-Nectarie” Satu Mare, au organizat simpozionul ”Prevenirea cancerului de sân”, care a ajuns anul acesta la a patra ediție. S-a alăturat inițiativei și Avon Cosmetics Satu Mare.

Acest simpozion, care a fost și de această dată de o înaltă ținută științifică, au participat peste 200 de persoane, a fost moderat de viceprimarul municipiului Satu Mare și președintele Organizației Municipale PNL, Doina Feher.

Au contribuit în mod deosebit la realizarea simpozionului dr. Cornelia Arpășteuan Breg, medic primar Radiologie Imagistică medicală la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, dr. Loredana Aracs Tămaș, medic primar oncolog la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, dr. Bojan Câmpean Alina, medic specialist Obstetrică-Ginecologie – Spitalul Jidețean de Urgență Satu Mare, Livia Țoca, psiho-oncolog, Gabriela Poiană, director zonal Avon.

Subliniem în mod deosebit aportul doamnei Lucreția Kabai, psiho-oncolog al Asociației de Psiho-Oncologie ”Hathor-Maeve-Nectarie” Satu Mare. Din partea Femeilor Liberale a vorbit dr. Carmen Dobra, președinta Organizației Județene a Femeilor Liberale.

Alocuțiunile invitaților au fost intercalate cu momente artistice deosebite, prezentate de tenorul Marian Buzilă, violonista Stela Danciu, de la Filarmonica ”Dinu Lipatti” Satu Mare, precum și elevi de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” care au interpretat cu mult talent piese de muzică populară. Îi amintim pe Alexandra Madas, Silvia Șuth și Emanuel Silaghi.

Organizarea unor astfel de simpozioane științifice se dovedește din ce în ce mainecesară. Județul Satu Mare se află pe locul 3 pe țară în ceea ce privește incidența cancerului. Trei persoane din județul Satu Mare sunt diagnosticate în fiecare zi cu o formă de cancer, iar cele mai multe cazuri sunt cele cancer la sân. De aceea este importantă activitatea de sensibilizare a femeilor cu privire la necesitatea efectuării controalelor medicale regulate în vederea depistării și prevenirii cancerului la sân.

Astfel de activități se organizează în întreaga lume în luna octombrie, dedicată importanței conștientizării prevenirii cancerului de sân.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 octombrie 2018. Filed under Sănătate, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Cancerul de sân, tot mai întâlnit la Satu Mare. Aveți grijă de voi și de cele dragi vouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.