Doi iranieni și un irakian, prinși în timp ce intenționau să treacă ilegal în Ungaria

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat doi cetăţeni iranieni și un irakian, solicitanți de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 3 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 20.30, aceştia au depistat pe raza localității Atea, județul Satu Mare, la aproximativ 300 metri de linia de frontieră, trei persoane de origine asiatică ce se îndreptau spre frontiera cu Ungaria.

Cele trei persoane, care nu-și justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduse la sediul instituției, pentru cercetări.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetățeni iranieni și un irakian, cu vârste cuprinse între 27 şi 37 de ani, fiind solicitanți de azil pe teritoriul României.

La cercetări, aceștia au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 4, 2018. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.