La Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petöfi” a fost sărbătorită Ziua Mondială a Educației

În fiecare an, în data de 5 octombrie, școlile de pretutindeni sărbătoresc Ziua Mondială a Educației, o zi dedicată cadrelor didactice și dragostei pe care aceștia o au pentru această meserie divină.

Și în acest an, elevii și dascălii de la Școala Gimnazială “Bălcescu-Petofi” au marcat această zi specială prin diverse activități desfășurate în sălile de clasa sau afară, sub strălucirea soarelui tomnatic.

Activitățile au avut menirea de a întări legatura dintre cadrul didactic și elev, dar și de a arăta aprecirea elevilor față de munca fiecărui învățător sau profesor.

Sărbătoarea a început cu realizarea, de către fiecare clasă, a unor planșe care au avut ca temă „Educația din perspectiva noastră”. Pe aceste planșe elevii au lipit poezii, compuneri, desene, ghicitori sau bilețele cu ceea ce însemnnă educația pentru ei, iar după finalizare au fost expuse pe holurile școlii pentru vizionare. O altă activitate s-a desfășurat la nivelul ciclului primar. Fiecare elev a avut de realizat un desen cu tema „Școala mea”. Aceste desene au fost expuse pentru a fi admirate și, la final, reprezentanții Consiliuuil Elevilor i-au premiat pe cei mici pentru strădania lor prin acordarea de diplome.

Tot în cadrul activitățlor de la ciclul primar, au fost invitați bunici și părinți pentru a le vorbi copiilor despre cum era școala mai demult și de a face o paralelă între „școala de ieri și școala de azi”. O altă activitate inedită a fost scrierea de mesaje pentru dascăli pe baloane care au fost ulterior lansate spre cer.

Elevii din ciclul gimnazial au desfășurat, alături de profesori, diverse activități cum ar fi: jocul de rol, jocuri de mimă, realizarea de machete, expoziție de desene, prezentări power point legate de educația din diverse tări, vizionare de documentare, compuneri sau poezii pe tema educatiei. Corul școlii, dirijat de prof. Inovan Bertok Renata, a avut un moment artistic surpriză pentru profesori, recitând poezii și intonând căntece dedicate lor și educației, moment care a fost savurat din plin de toată lumea.

Aceste activități interesante au implicat toți elevii și toate cadrele didactice ale școlii, fiind o zi de bucurie și de sărbătoare. Rezultatele, impicarea și aprecierile elevilor la adresa școlii și la adresa învățătorilor și profesoilor fac ca meseria de dascăl să fie una înălțătoare pentru suflet.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 5, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.