Jurnalistul Elek György și-a lansat la Casa Meșteșugarilor cartea bilingvă ”Ígynemszeret – așa nu mă iubește”

Joi, 11 octombrie 2018, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare a fost lansată cartea lui Elek György ”Ígynemszeret – așa nu mă iubește”, o carte bilingvă, în maghiară și română. Autorul a dorit să-și lanseze cartea cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 60 de ani.

La eveniment a participat directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, dr. Felician Pop, Veres István, Genda Szabolcs, Rapert-Vencz Gábor. Au onorat cu prezența parlamentarii: Túrós Lóránd, Magyar Loránd, Erdei D. István, fostul primar Iuliu Ilyés, primari, locuitori ai satului de baștină a scriitorului.

Robert Laszlo, care a îndeplinit și misiunea de moderator, a adresat un cuvânt de salut tuturor participanților. A mărturisit că a primit cartea din timp și că citit-o. Autorul scrie fapte din viața de fiecare zi. Iubirea adevărată este atunci când și tu la rândul tău ești iubit. Elek György este omul timpului său. Vorbește în carte despre o epocă cunoscută. El nu se culcă pe lauri. În volumul său bilingv face o analiză a societății în care trăiește. Este aparent o carte simplă, dar nu este așa.

Din partea Centrului Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo i-a înmânat lui Elek György o Diplomă de excelență.

Genda Szabolcs s-a adresat publicului în limba maghiară. El a prezentat aspecte din viața autorului și l-a felicitat pentru cadoul lui, îndemnându-l să scrie în continuare.

Dr. Felician Pop și-a început cuvântarea admiránd clădirea făcută de industriașii sătmăreni cu peste o sută de ani în urmă. S-a refăcut o clădire monumentală, a fostului cinematograf ”Popular”. ”Trăim într-un oraș multicultural. Elek György poate contribui prin munca lui la ridicarea culturală a orașului. El este un ziarist al cetății. Lumea se schimbă brusc și ne trezim în altă lume, și trebuie să continuăm munca începută de înaintașii noștri. În această săptămână la Satu Mare are loc o întâlnire cu principalele reviste literare din NV țării. Vin la noi mulți, întotdeauna ne întreabă: cum e cu ungurii la voi? Nu avem nici o problemă cu ei, ne-am obișnuit să trăim cu ei. Satu Mare se poate mândri cu unul dintre cei mai mari poeți ai lumii, Ady Endre. Împreună cu maghiarii dăm o amprentă unică Sătmarului”, a spus Felician Pop.

La rândul lui, Veres István a vorbit elogios la adresa autorului. Pentru el este un moment de bilanț. Pe lângă munca lui de jurnaliat, are timp să scrie. Autorul ne-a bucurat cu o nouă carte.

Din sală a vorbit elogios la adresa lui Elek György, Kereskényi Sándor. Maghiarii din Satu Mare îi datorează mult lui Elek György. A mulțumit pentru faptul că îl putem saluta și-i ura sănătate și putere de muncă la împlinirea vârstei de 60 de ani.

În final, în puține cuvinte, Elek György a mulțumit tuturor pentru frumoasele cuvinte rostite la adresa lui. A vorbit pe scurt despre nașterea celui mai recent volum al său. A recunoscut că a avut și sprijinul colegilor la finisarea cărții și a mulțumit tuturor pentru prezență.

Prof. Carol C. KOKA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 11, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.