Emőke Ingrid Herskovics a deschis la Muzeul Orășenesc Tășnad expoziția ”The woman”

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 14.00, la Muzeul Orășenesc din Tășnad a avut loc vernisajul expoziției de pictură intitulată ”The woman”, aparținând tinerei artiste plastice tășnădene Emőke Ingrid Herskovics. 

La vernisaj au fost prezenți primarul orașului, Grieb Csaba Francisc, viceprimarul Kiskasza Barna Balázs, artistul plastic Vass Csaba, muzeograful Daniel Tentiș care a fost moderatorul evenimentului. Au fost prezenți elevi în număr mare, prieteni ai expozantei, membrii famliei, tășnădeni.

Expoziția cuprinde 27 de tablouri ce reprezintă femeia, în ipostaze diferite, exprimând bucurie, melancolie, supărare. Elementele florale se regăsesc în fiecare tablou, care după părerea pictoriței se potrivesc cel mai bine cu feminitatea. Predomină culorile ce transmit optimism: roz, mov, verde, albastru.

Artista a utilizat o tehnică mixtă îmbinând deopotrivă grafica și pictura, acuarela cu elemente textile, în general expoziția debordează de frumusețe, optimism și te îmbie ca vizitator la o reflecție asupra psihicului feminin atât de schimbător, dar și stabil, ca temperament.

Despre expoziție a mai vorbit artistul plastic Vass Csaba. A apreciat lucrările prezentate, spunând că Emöke a reușit să îmbine în mod armonios mai multe tehnici, rezultatul fiind unul care a reușit să aducă în fața publicului frumosul. Expoziția merită vizitată.

Primarul Grieb Csaba a spus că ”este ușor să vorbim despre doamne, prezentate în picturi frumoase, pe care le avem în fața ochilor. Aici vedem multe aspecte ale vieții unei femei: tristețe, melancolie, bucurie. Tablourile reprezintă femei speciale, deosebite. Această expoziție este un început. Imgrid a surprins în tablourile sale prezențe feminine enigmatice, pline de mister. Am fost plăcut impresionat și propun organizaarea și a altor expoziții tematice”.

 

 

Emöke Ingrid Herskovics s-a născut pe 12 februarie 1991 la Tășnad. A studiat la Liceul de Artă ”Aurel Popp” din Satu Mare, apoi a urmat cursurile Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, profilul design textil. Din 2014 este cadru didactic, predă desen la Școala Gimnazială și la Liceul Tehnologic Tășnad. De asemenea lucrează în cadrul Primăriei Orașului Tășnad.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 13, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.