Întâlnirea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi, Zona Liberă 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președintele Autorității Maritime a orașului Dubai, în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează în Emiratele Arabe Unite.

Premierul român a subliniat că există un mare potențial de creștere a schimburilor comerciale bilaterale și faptul că România acordă prioritate cooperării economice pe termen lung cu Emiratele Arabe Unite în cadrul unor proiecte de interes, precum construcții industriale și civile, transfer tehnologic, agricultură și securitate alimentară, utilizarea energiei nucleare și energiei neconvenționale verzi, apărare și IT. Șeful Executivului român a precizat, totodată, că România va deține Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, sens în care partea română va susține o agendă de politică economică ambițioasă, care va avea ca priorități accelerarea demersurilor în vederea încheierii de acorduri de liber schimb cu regiuni importante, precum zona Golfului.

Atât premierul Viorica Dăncilă, cât și Sultan Ahmed Bin Sulayem și-au exprimat dorința de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state, accentul fiind pus pe cooperarea sectorială în domenii precum energie, agricultură, investiții, securitatea infrastructurii critice, turism și situații de urgență.

În acest sens, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că, în plan intern, au fost adoptate o serie de inițiative legislative, cum ar fi noua lege a parteneriatului public-privat, menite să faciliteze dezvoltarea unor proiecte strategice de mare anvergură, în viitorul apropiat.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem au discutat, de asemenea, despre crearea unui parteneriat economic extins între Guvernul României și Guvernul EAU, Președinția României a Consiliului UE, cooperarea dintre Uniunea Europeană și Consiliul de Cooperare al Golfului, dar și despre situația din Golf.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 16, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.