„Pe-al nostru steag e scris unire. Tătăreştiul onorează Centenarul”, duminica aceasta

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este o datorie a fiecăruia dintre noi, a celor care avem fericita ocazie să aniversăm un secol de Românie Mare, Unită, Independentă şi Suverană, să ne bucurăm că dulcea limbă română se vorbeşte de la Nistru până la Tisa şi de la Marea cea mare în străvechiul Sătmar. Ca veche vatră de trăire şi simţire românescă, Tătăreştiul nu putea să lipsească din concertul comunităţilor din judeţul Satu Mare şi din întreaga ţară care omagiază prin diverse manifestări acest mare eveniment din istoria poporului nostru.

Drept urmare, Asociaţia Fiii Satului Tătăreşti, Parohia Ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” Tătăreşti şi Asociaţia Civică Tempora Satu Mare organizează în data de 21 octombrie 2018, un eveniment cultural-patriotic de cinstire a memoriei celor pe a căror jertfă s-a clădit România de astăzi. Tătăreştiul şi-a dat obolul, prin multe vieţi ale fiilor săi pieriţi pe câmpurile de luptă, atât în primul război mondial, care a dus la făurirea României Mari, cât şi în cel de-al doilea, în urma căruia s-au recuperat teritoriile pierdute în urma dictatelor fasciste şi bolşevice ale anului 1940.Mai mult, în zilele premergătoare „Eliberării ultimei brazde de pământ românesc”, 25 Octombrie 1944, pe teritoriul şi împrejurul Tătăreştiului şi-au pierdut viaţa 28 de ostaşi ai Armatei Române eliberatoare, care-şi dorm somnul de veci la umbra frumosului Monument al Eroilor Neamului din sat, dar şi 6 localnici ucişi de nemţi pentru că au sprijinit trupele române.

În memoria tuturor acestor eroi, dar şi pentru a lăsa posterităţii un semn al cinstirii pe care localnicii şi fiii satului Tătăreşti o manifestă faţă de înaintaşi, după oficierea Sfintei Liturgii se va ridica un Parastas, se va organiza un Simpozion istoric, se va sfinţi şi ridica un Drapel Naţional pe catergul amplasat în curtea bisericii, donat de Asociaţia Civică Tempora, şi se vor depune coroane de flori la monument.

Organizatorii: Asociaţia Fiii Satului Tătăreşti, Parohia Ortodoxă Română Tătăreşti şi Asociaţia Civică Tempora Satu Mare, invită pe toţi cei legaţi de această străveche aşezare românească din apropierea „Poalelor Codrului”, şi nu numai, să ia parte la o manifestare de suflet şi simţire patriotică dedicată Centenarului Marii Uniri.

Cu deosebit respect şi mulţumiri anticipate,
Colonel (r) Voicu Şichet,
Preşedinte al Asociaţiei Fiii Satului Tătăreşti
Secretar al Asociaţiei Civice Tempora Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 19, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to „Pe-al nostru steag e scris unire. Tătăreştiul onorează Centenarul”, duminica aceasta

  1. Stimata redactie
    Am urmarit activitatea dlui colonel(r ) VOICU SICHET in Satu Mare. Repunerea pe soclu a statuii Eroului Necunoscut este o realizare extraordinara !Cceea ce a reusit, este de toata lauda si cinstea ! Este iesit din comun tot ceea ce face !Cata determinare, cat efort si iubire de tara ,de istoria ei si de Eroii Neamului puse laolalta si ingemanate pt. realizarea acestui maret obiectiv ! Daca mai adaugam toate demersurile facute pt restabilirea monumentelor eroilor , a cimitirelor lor, straduinta pt a ridica zeci si zeci de catarge in curtile scolilor, toate eforturile pt activitatile cu caracter patriotic,cultural, editarea revistei Er. Neamului si a coordonarii Asociatiei Civice Tempora…etc.dansul poate fi considerat chiar un alt EROU AL NEAMULUI , VIU si ACTIV , in slujba orasului si al cetatenilor sai.Sa te dedici trup si suflet acestor proiecte si sa le realizezi ,trecand de piedicile inerente ,este cu totul exceptional. Asta inseamna sa fii un adevarat patriot !Dansul a dovedit prin toate actiunile sale ,ca promoveza romanismul,cu toate valorile sale .Dansul are valoroase calitati umane , ca isi iubeste orasul ,pe cetatenii sai si este interesat de bunul mers al „cetatii” .Ne-a dovedit ca prin tot ceea ce face ca este devotat judetului si tarii ! Impulsioneaza, da profunzime si stralucire activitatilor in care se implica cu toata daruirea , punand in valoare resursele zonei noastre , ale istoriei si culturii noastre .Dansul poate fi considerat ca unul din liderii ce ar fi de dorit sa fie la conducerea orasului nostru !! Cine mai face tot ceea ce dansul realizeaza ? Rar ,asemenea suflete , implicate,entuziaste , mereu atente la nevoile spirituale si culturale ale urbei ! Va rog sa-l felicitati, va rog sa-l rasplatiti cum se cuvine pt ca a facut enorm pt orasul si judetul nostru ! Dansul este o personalitate deosebit de importanta, merita toata lauda si recunostinta noastra ! TOT RESPECTUL , STIMA si ADMIRATIA pt TOT CEEA ce A REALIZAT dl colonel( r ) Voicu Sichet ! Va rog , daca se poate , sa publicati aceste randuri . Merita sa-l sustinem, sa-l punem in lumina pt. tot ceea ce realizeaza cu atata ardoare, pasiune si daruire .Dansul este o personalitate deosebit de importanta, merita toata lauda si recunostinta noastra ! TOT RESPECTUL , STIMA si ADMIRATIA pt TOT CEEA ce A REALIZAT dl colonel( r ) Voicu Sichet !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.