165 persoane selectate în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat vineri, 19 octombrie la Casa de Cultură a Sindicatelor Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. La bursă au participat 520 de persoane in căutarea unui loc de muncă din care 250 absolvenți.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este o măsură activă care se adresează în primul rând tinerilor absolvenți care sunt în căutarea unui loc de muncă, cât și șomerilor îndemnizați sau neindemnizați care nu au loc de muncă și sunt dispuși să-și înceapă activitatea în orice moment.

Bursa a permis celor două componente ale pieței muncii: cererii și ofertei de forță de muncă să se întâlnească într-un cadru organizat pentru a negocia în vederea încadrării în muncă a persoanelor inactive și a crește gradul de ocupare.

Bursa a fost deschisă de către directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, Derșidan Simona Valerica. Au participat reprezentanți ai administrației publice locale, primăriei și prefecturii, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare, reprezentați ai patronatelor și sindicatelor, reprezentanți ai instituțiilor publice, Centrul Militar, ISU și Poliție.

Din cei 145 de agenți economici contactați, 36 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit 689 de locuri de muncă din care 25 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă au fost:

Prelucrarea de echipamente electrice și electronice – 108 locuri de muncă: montator subansamble, economist, referent, controlor calitate, reglor.

Industria mecanică–178 locuri de muncă: lăcătuș, electrician, presator metale, operator roboți industriali, mecanic auto, mașinist pod rulant, debitator gestionar.

Industria textilă – 19 locuri de muncă: confecționer asamblor articole textile, tricotor, confecționer prelucrător în industria textilă.

Industria lemnului –37 locuri de muncă: tâmplar, tapițer, ambalator.

Alte domenii – 347 locuri de muncă: lucrător comercial, bucătar, barman, vânzător, brutar, agent de asigurare, ospătar, etc.

La bursă au participat 520 de persoane în căutarea unui loc de muncă din care 250 absolvenți. Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 165 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviu pentru angajare.

AJOFM Satu Mare va răspunde cu promptitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și găsească forța de muncă de care au nevoie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 19 octombrie 2018. Filed under Locale, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.