Continuă și la Satu Mare seria succesului pentru Sárik Péter Trio cu albumul „Jazzkívánságműsor”

Continuă seria succesului pentru Sárik Péter Trio cu albumul „Jazzkívánságműsor”! Pe acest album nou avem doar muzică maghiară, echipa a ales din marile șlagăre ale deceniilor trecute, pe care apoi le-a prelucrat în stil propriu. Alături de Trio o regăsim pe Falusi Mariann, artistă pe care nu trebuie să o mai prezentăm nimănui, a cântat în toate stilurile, de la muzică clasică, jazz, musical până la muzica pop. Ei vor concerta la Satu Mare marți, 20 noiembrie de la ora 19.00 la Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”. 

Pe albumul ”Jazzkivánságműsor” se regăsesc 15 piese, fiecare din altă perioadă și din alt stil. Ceea ce au în comun este faptul că în această formă nu au fost auzite nicăieri, niciodată.

Falusi Mariann și Sárik Péter cântă împreună din 2009. După premiera maghiară au cântat la New York unde au avut un succes imens. Mariann și Trio-ul au prezentat numeroase producții în toți acești ani iar cel de față este practic ”cireașa de pe tort”: peregrinări libere între genuri și stiluri cu ajutorul unor melodii pe care publicul le cântă din inimă în timp ce în esență ascultă sau chiar dansează pe muzică jazz.

Până acum au apărut două albume ”Jazzkívánságműsor”, primul a primit premiul Fonogram pentru cel mai bun album de jazz iar în 2016 al doilea a fost nominalizat pentru același premiu.
În ultimii ani, Sárik Péter Trio a devenit una din cele mai cunoscute și prestigioase trupe de jazz din Ungaria. Succesul lor constă în faptul că toți trei sunt foarte deschiși și multilaterali, astfel se adresează unui public mult mai lard decât marea majoritate a trupelor de jazz.

De foarte multe ori atmosfera de la concertele trupei seamănă mai mult cu un concert pop sau rock,chiar dacă ele au loc la Academia de Muzică sau în cele mai serioase săli de concerte. Cu deschiderea, prietenia și energia pe care o emană această trupă se atrage un nou public iubitor de jazz.

Biletele se găsesc la Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu”.  Prețul biletului: 20 lei pentru adulți, 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari

Falusi Marian: voce
Sárik Péter: pian
Fonay Tibor: contrabas
Gálfi Attila: tobe

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 9 noiembrie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.