Discuții ale polițiștilor referitor la violența în familie, la Centrul Social ”Prichindel” Satu Mare

Violența în familie sau violența domestică a fost tema abordată de polițiștii sătmăreni, marți, 12 noiembrie la Centrul Social ”Prichindel” Satu Mare. Părinții beneficiari ai serviciilor asigurate de instituție au constituit grupul țintă al discuțiilor interactive coordonate de către inspector principal de poliție Chiorean Liviana și coordonatorul centrului, Pop Sanda.

Pornind de la premisa că violența în familie a ajuns din păcate una din problemele principale în cele mai multe state din Europa, în România existând o toleranță crescută în ceea ce privește acest fenomen, s-a urmărit informarea participanților cu privire la modificările legislative din domeniul prevenirii violenței domestice, cu accent pe importanța ce se acordă siguranței victimei, prin emiterea de către polițiști a ordinului de protecție provizoriu.

Principala problemă identificată s-a axat pe faptul că foarte puține victime își denunță agresorii la secțiile de poliție, unele neîndrăznind să spună altei persoane, fie el și prieten apropiat ce se întâmplă în familiile lor din cauza fricii, amenințărilor, rușinii. E un cerc vicios care le face să țină totul pentru ele, crezând că ele sunt vinovate de ce se întâmplă, fiind perceput ca ,,ceva normal, inerent unei căsătorii sau relații”.

Noile modificări legislative referitoare la emiterea ordinului de protecție provizoriu, identificate ca reale soluții la stoparea fenomenului,  au fost abordate pe larg cu participanții la întâlnire, apelându-se la exemple concrete, cu caracter practic aplicativ.

Mesajul ce s-a dorit a fi transmis atât prin informațiile prezentate, cât și prin desenele realizate de către elevii Liceului de Artă Satu Mare a scos în evidență faptul că violența în familie nu este ceva normal! Fiecare om are dreptul la o viață liniștită și fericită și asta depinde de curajul fiecăruia de a face acest pas și a cere ajutor instituțiilor abilitate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 15, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.