Orașul Tășnad, unicul participant din județul Satu Mare la Proiectul ”Pădurea Centenar”

Ca urmare a adresei Ministerului Apelor și Pădurilor nr. 100090/2018, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri din 1918, prin care s-a solicitat plantarea unui număr minim de 30 de puieți, în fiecare localitate pe raza căreia au fost ridicate monumente în cinstea militarilor căzuți în Primul Război Mondial, în cadrul proiectului ”Pădurea Centenar”, marți, 20 noiembrie la Tășnad au fost plantați 50 de puieți. 

La Monumentul Eroilor – Troița de pe strada Înfrățirii nr. 4 din Tășnad a fost sădit un puiet de stejar, apoi participanții la activitate s-au deplasat la Stațiunea Turistică în incinta căreia au mai fost plantați încă 49 de tei.

Acțiunea face parte din Proiectul ”Pădurea Centenar”, inclus în Programul Național pentru Aniversarea Centenarului, inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor împreună cu instituțiile din subordine: Garda Forestieră și Ocolul Silvic Tășnad, Consiliul Local Tășnad.

Au participat primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, viceprimarul Kiskasza Barna Balázs, reprezentantul Gărzii de Mediu Satu Mare, Marius Cionca, Marcel Capraș, reprezentantul Ocolului Silvic Tășnad, împreună cu elevii clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială Tășnad, cu dirigintele prof. Marian Cuceu, directorul adjunct Gall Jusztina și prof. Mustea Andaluzia alături de elevi de la Liceul Tehnologic Tășnad împreună cu prof. Holczberger Raimond.

Romsilva a asigurat puieții de stejar și tei și a acordat asistența tehnică pentru plantarea acestora. Menționăm că în cadrul acestui proiect național, au fost selectate din toate județele localități care au monumente în cinstea militarilor căzuți în Primul Război Mondial. Din județul Satu Mare, orașul Tășnad a fost singura localitate nominalizată pentru a participa la această plantare.

”Suntem bucuroși că facem parte din acest proiect național deoarece și tășnădenii au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Prin gestul nostru de azi cinstim memoria eroilor neamului”, a declarat primarul Grieb Csaba Francisc. Reprezentatul Gărzii de Mediu Satu Mare, Marius Cionca a spus că s-a plantat stejarul la troiță deoarece este un arbore ce va dăinui sute de ani, amintind de vitejia celor căzuți la datorie pentru țară.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 20 noiembrie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Responses to Orașul Tășnad, unicul participant din județul Satu Mare la Proiectul ”Pădurea Centenar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.