Guvernul României apreciază inițiativele UNICEF în România de apărare și promovare a drepturilor copiilor

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut marți, 20 noiembrie a.c., o întrevedere cu Afshan Khan, director Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală și coordonator special pentru Refugiați și Migranți în Europa. Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă de apreciere față de proiectele desfășurate de UNICEF în România, ocazie cu care i-a prezentat directorului UNICEF inițiativele prim-ministrului Viorica Dăncilă și ale Guvernului României referitoare la drepturile copiilor.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte legate de asigurarea drepturilor copiilor, activitatea UNICEF în România și de continuarea proiectelor comune din cadrul cooperării României cu UNICEF, în conformitate cu Programul de țară al UNICEF pentru România 2018 – 2022.

În acest context, Ana Birchall a evidenţiat acţiunile desfăşurate de România pentru promovarea și protejarea drepturilor copilului, subliniind că ”politicile publice privind protecția copiilor sunt în concordanță cu angajamentele pe care România și le-a asumat prin convențiile internaționale, fiind pe deplin armonizate cu standardele europene și internaționale în domeniu”.

”Guvernul Dăncilă împreună cu UNICEF vor continua proiectele comune astfel încât drepturile copiilor să fie respectate şi apărate, iar fiecare copil să poată beneficia de o viaţă decentă, educaţie, protecţie şi incluziune socială. Protecția copilului este un domeniu important pentru România și progresele înregistrate în ultimele decenii în acest domeniu se datorează și sprijinului primit de România din partea UNICEF”, a declarat vicepremierul român.

Reprezentantul UNICEF a apreciat angajamentul Guvernului Dăncilă pentru promovarea proiectelor comune și a inițiativelor care contribuie la asigurarea drepturilor copiilor.

Totodată, au fost discutate modalități în care UNICEF poate continua să susțină demersurile României de promovare a tematicii privind drepturile copiilor pe perioada Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, dar și pe termen lung, la nivelul întregii Europe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 20 noiembrie 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.