I.J.J. Satu Mare ”General de Brigadă Ioniţă Borşan” are de azi un nou drapel de luptă

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a participat azi, 21 noiembrie 2018, la ceremonia de prezentare a noului drapel de luptă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de Brigadă Ioniţă Borşan” Satu Mare.

Primul drapel de luptă ca simbol al identităţii a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de Brigadă Ioniţă Borşan” Satu Mare, a fost primit în anul 1995. Acesta a fost actualizat conform Legii nr. 146/2016, şi anume încoronarea acvilei de pe ogiva drapelului, încoronarea acvilei de pe stema aferentă flamurei, însemnul heraldic al Jandarmeriei Române de pe colţuri şi înscrierea oficială pe acvilă şi pe inelul drapelului a denumirii onorifice de „General de Brigadă Ioniţă Borşan”.

Drapelul de luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertatea naţională şi tradiţiile de luptă, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 noiembrie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.