A fost sfințită Catedrala Mântuirii Neamului, în prezența a 40.000 de credincioși

Duminică, 25 noiembrie, a fost zi de mare sărbătoare la București. A fost sfințită Catedrala Mântuirii Neamului, de către Patriarhul Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului și Prea Fericitul Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Au sosit la București delegații din toată țara. Circa 40.000 de creștini ortodocși au ținut să fie prezenți, și 2.000 de invitați care au avut acces în catedrală.

A fost o zi cu un cer închis aproape de zero grade. Deși nu are aviz ISU, procedurile de sfințire au avut loc. Președintele României, Klaus Iohannis a lipsit, fiind  la Bruxelles. A fost în schimb primul-ministru Viorica Dăncilă, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu și alții. Oamenii de afară au răbdat cu stoicism frigul. În peste 100 de cazuri, a fost nevoie de intervenția cadrelor medicale. Accesul în catedrală se va putea face în fiecare zi până la 30 noiembrie.

În anul Centenarului, sfințirea Catedralei este o mare realizare. Va fi terminată complet peste trei ani. Câteva date despre această monumentală catedrală, care se numără printre cele mai mari din lume: are înălțimea de 120 de metri, iar lungimea este de 126 de metri. Numai pentru fundație s-au turnat 25.000 metri cubi de beton. Construcția este prevăzută cu 8 lifturi și are în compunere 4 adăposturi antiatomice și 42 de cripte. Capacitatea construcției este de 5.000 de locuri. Clopotele catedralei, în număr de șase, cântăresc 33 de tone și au costat peste o jumătate de milion de euro. Au fost fabricate în Austria, la Fabrica Grassmayr. Clopotul cel mare are 25 de tone și are diametrul de 3 metri, iar sunetul i se poate auzi până la 15 km.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 noiembrie 2018. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.