Rectificarea bugetului general consolidat al judeţului Satu Mare pe anul 2018, aprobată

Consiliul Județean Satu Mare s-a întrunit în ședință ordinară luni, 26 noiembrie 2018. Ședința a fost condusă de președintele Pataki Csaba, alături de care s-au aflat vicepreședintele Ioan Rus și secretarul județului, Mihaela Crasnai. La ședință au fost prezenți 31 de consilieri județeni din totalul de 33, ședința fiind statutară. 

Primul proiect supus aprobării plenului a fost cel privind rectificarea bugetului general consolidat al judeţului Satu Mare pe anul 2018.

Prin intermediul acestui proiect s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale alocate județului Satu Mare pe anul 2018 cu suma de 2,1 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Au fost astfel asigurate o parte din sumele necesare finanţării cheltuielilor pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului (1 milion de lei), precum şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap (1, 1 milioane de lei). De asemenea, mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Satu Mare au beneficiat de anumite sume de bani, alocate prin regrupări interne a unor cheltuieli.

Tot prin intermediul unor proiecte de hotărâre votate de consilierii județeni vor fi acordate stimulente financiare, pe anul 2018, angajaților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (92.000 lei), Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare (12.000 lei) și Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș (22.000 lei). De acești bani va beneficia personalul de specialitate din cadrul acestor unități sanitare: economiști, juriști, biologi, farmaciști, informaticieni, statisticieni și registratori medicali. Aceste categorii de personal nu au beneficiat în cursul anului 2018 de măriri salariale, nici prin intermediul noii legi a salarizării unitar, nici prin majorările salariale din sistemul sanitar. Aceste stimulente financiare vor fi asigurate din veniturile proprii ale unităților spitalicești.

Alte proiecte de hotărâre care au primit votul consilierilor vizează modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al DGASPC și aprobarea componenței Colegiului Director al aceleiași instituții.

Consilierii și-au dat girul și pentru preluarea în domeniul public al Judeţului Satu Mare şi darea în administrare către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” al Judeţului Satu Mare a imobilului – teren situat în Municipiul Satu Mare, str. Titu Maiorescu nr. 25, în vederea realizării unor obiective de interes județean.

De asemenea, prin aprobarea proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” consilierii județeni și-au dat acordul pentru cofinanțarea unui proiect care prevede reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali. Bugetul aferent DGASPC Satu Mare este de 56.353.766 lei, din care 1.127.082 lei reprezintă cofinanţarea (2% din valoarea eligibilă aferentă DGASPC).

Totodată, s-a aprobat atribuirea licenţei de traseu pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale, operatorului de transport S.C. BOA LINES S.R.L. Satu Mare, pentru traseul Boghiș – Doba – Decebal – Vetiș – Parc Industrial Vetiș (SCHLEMMER ROMANIA SRL) și retur, pentru transportul muncitorilor și s-a probat proiectul de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate în judeţul Satu Mare.

Ultimul proiect de hotărâre supus votului consilierilor se referă la aprobarea Hărții strategice de zgomot pentru Aeroportul Internațional Satu Mare. Din analiza documentației și a Hărții strategice de zgomot elaborate, se constată că nu s-au identificat locuințe și persoane expuse la valori ale indicatorului Lzsn mai mari de 55, 65 si 75 dB pentru zgomotul produs de Aeroportul Internațional Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 26, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.