Spectacol caritabil și de gală oferit de peste 150 militari sătmăreni, „Uniți în fapte bune!”

Peste 150 de militari sătmăreni, din toate structurile, îmbrăcați în ținută militară, însoțiți de membrii familiilor lor au participat la evenimentul caritabil organizat la inițiativa conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare, și a Direcției Județene de Informații Satu Mare, eveniment desfășurat sub semnul Centenarului.

La 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, „Oamenii Centenarului” au adus un omagiu colegilor lor care, deși departe de războaie,  sunt eroi ai acestei țări.

Beneficiarii fondurilor strânse din donațiile oferite în cursul serii de ieri, sunt familiile a cinci militari sătmăreni care, din nefericire, au plătit cu prețul sănătății sau chiar al vieții misiunile încredințate.

Periplul istoric, muzical și dansant, la care au asistat cei prezenți l-au oferit cu generozitate artiști sătmăreni, amatori și consacrați.

Publicul spectator a fost purtat pe acorduri de cântece patriotice și colinde de către soliștii care nu au ezitat să se alăture unei cauze nobile: Cătălin și Valentin Feher, Petrică Mureșan, George Negrea, Diu Oșan, Alin Mitrașca, Sorin Buc și Corala Jandarmeriei.

Mesagerii foclorului autentic sătmărean “Ansamblul Doruri Sătmărene” au  încântat privirea spectatorilor cu un dans din Codru.

Lecția de patriotism a serii a fost oferită de către Felician Pop, care a arătat că istoria poate fi recuperată nu numai prin efortul istoricilor de profesie ci, mai ales, prin cel al oamenilor obişnuiţi, iubitori ai trecutului și ne-a purtat până în timpuri străvechi, de a căror însemnătate ne bucurăm cu mândrie în zilele noastre, în anul Centenarului.

Alături de inițiatorii acestui demers și-au adus aportul la succesul evenimentului: Centrul Militar Județean Satu Mare, Batalionul 52 Tisa, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Penitenciarul Satu Mare, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Satu Mare, Direcția Generală Anticorupție și Serviciul Județean de Protecție Internă Satu Mare.

Subliniem pe această cale mesajul evenimentului și vă îndemnăm să fiți uniți în fapte bune!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.