Elevii Școlii Gimnaziale ”Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare au sărbătorit Centenarul Marii Uniri

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare au sărbătorit joi, 29 decembrie Centenarul Marii Uniri și Ziua Națională a României. Cu această ocazie, a fost prezentat un program artistic și muzical dedicat celor mai importante momente din istoria românilor, și în cinstea patronului spiritual al școlii, dr. Vasile Lucaciu.

Programul artistic a avut loc în sala festivă a Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși Satu Mare (Forestier), sub coordonarea Melaniei Boudi, profesor coordonator de programe artistice. Au participat directorii Hudak Ildiko și George Micle, colegii elevilor și părinții. Corul claselor a IV-a, a V-a și a VII-a coordonat de profesoara de muzică Irina Kramarici a interpretat Imnul Național al României, apoi imnul Centenarului. Au urmat prezentările intitulate ”Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri 1918-2018”, și ”Lucaciu și Unirea”. A fost cântată ”Doina lui Lucaciu”, după care elevii clasei a III-a îndrumați de învățătoarele Iuliana Ilc și Lavinia Hofenpradli au prezentat un dans popular. Elevii clasei a VIII-a coordonați de profesoara Lia Gabriela Koka au prezentat sceneta ”Vasile Lucaciu, eroul din Șișești”, după care cinci eleve din aceeași clasă au prezentat un dans moldovenesc.

Au urmat elevii clasei a IV-a, îndrumați de prof. Poti Hajnalka, cu prezentarea ”Țară cu ochi de lumină, te iubim!”, apoi recitarea poemului cu același titlu de Otilia Cazimir, și cântecul „Țara mea”.

Elevii clasei a II-a A, îndrumați de prof. Botiș Zoia și Bumb Melinda au dansat ”Ciuleandra”, un dans popular din Muntenia.  Corul claselor a IV-a, a V-a și a VII-a și elevi ai claselor gimnaziale, coordonat de prof. Kramarici Irina și Koka Lia Gabriela, a prezentat momentul ”Aici este țara mea și neamul meu cel românesc”. Jako Patrik, clasa a VII-a, prof. Crina Bârle a recitat ”1 Decembrie”, corul a interpretat ”Suntem români mereu”, ”Din cer s-aude”, ”Sus române” și o colindă. Două eleve din clasa a VI-a au recitat ”Limba noastră” de Alexe Mateevici, Halasz Mezei Hajnalka din clasa a V-a a recitat ”Doină” de Mihai Eminescu. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 29, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Elevii Școlii Gimnaziale ”Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare au sărbătorit Centenarul Marii Uniri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.