Zi de mare sărbătoare la Medieșu Aurit. Locuitorii comunei au sărbătorit 1 Decembrie

Zi cu soare cu dinți la Medieșu Aurit, dar și de mare sărbătoare. Locuitorii comunei cu mic cu mare au sărbătorit 1 Decembrie, Ziua Națională a României. În fața Castelului din Medieșu Aurit s-au adunat sătenii în frunte cu primarul lor Marian Torok și oaspeții sosiți de la Satu Mare: de la Direcția Județeană pentru Cultură, directorul Zamfir Danciu, reprezentantul Muzeului Județean de Istorie și Membrii Cenaclului ”Afirmarea”, în cadrul Programului ”Caravana Culturală”.

După intonarea Imnului de stat al României, Primarul localității Marian Torok a vorbit despre mărețul eveniment care a avut loc acum 100 de ani. Moderatorul evenimentului a fost poetul George Vulturescu care i-a prezentat pe invitați și a vorbit despre semnificația acelei zile. Zamfir Danciu a înmânat reprezentantului Muzeului Județean de Istorie, o copie după Credenționalul care a fost dat delegației din Medieșu Aurit, cu care să meargă la Alba Iulia și să voteze Unirea cu România.

Au urmat apoi poeții de la ”Afirmarea” care au citit din creațiile lor: Dana Cristea, Ioan Tipu Sălăjanu, Ioan Anițaș, Carol C Koka, Mihai Sas, Ioan Nistor, Ionică Moldovan, Alexandru Zotta și George Vulturescu. Creațiile poeților au fost răsplătite de aplauzele celor prezenți.

După momentul poetic de la Castel, asistența s-a mutat în fața Căminului cultural unde a fost sfințită de un sobor de preoți, o placă, pe care este scris: ”Dacă glasurile dumneavoastră ar avea mâini, eu le-aș săruta pe toate”. Semnat, Nichita Stănescu, la Medieșu Aurit la 20 martie 1980. Marele poet a fost la Medieșu Aurit și a rămas profund impresionat de glasurile coriștilor de le Medieșana, care a obținut numeroase premii interne și internaționale.

După sfințirea plăcii pe scena Căminului cultural elevii Școlii din Medieșu Aurit, au prezentat un scurt program artistic. A avut loc prezentarea scenetei ”Moș Ion Roată și Unirea” de Ion Creangă. Au fost prezentate mai multe cântece și dansuri populare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 noiembrie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.