Ședință de analizare a oportunităților de finanțare de proiecte derulate prin A.F.I.R.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat miercuri, 19.12.2018 o şedinţă de analiză a oportunităţii finanţării unor proiecte derulate prin AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), având în vedere apariţia spre consultare publică a ghidurilor aferente celor două măsuri care se vor lansa la începutul anului 2019.

La întâlnire au participat directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Satu Mare – Gabriel Mihali, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare  – Elisabeta Bekessy, şeful Serviciului Teritorial Satu Mare al Poliţiei de Frontieră – cms. şef de poliţie Virgil Crişan, Nicolae Dumuţa – director executiv al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Satu Mare.

Având în vedere evoluţia pestei porcine africane, un interes deosebit îl reprezintă submăsura 5.1   – Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale. Aplicanţii eligibili în cadrul submăsurii sunt  entități publice cu atribuții în domeniul sanitar-veterinar, autorități publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei, autorități publice care au în administrare drumurile publice și administratori/gestionari publici ai fondurilor cinegetice. Cheltuielile eligibile constă în achiziția de instalații de dezinfecție și dezinsecție, echipamente și instrumentar de determinarea și diagnostic, achiziția de mijloace specializate de transport a probelor precum şi cheltuieli cu achiziția de camere frigorifice pentru depozitarea temporară a animalelor sălbatice ucise până la primirea rezultatelor probelor prelevate.

Cealaltă submăsură – 7.4 priveşte investiţii în înființarea, îmbunătățirea sau extinderea serviciilor de bază locale pentru populația rurală, inclusiv pentru petrecerea timpului liber și pentru cultură și infrastructură asociată.

Prefectul a dispus transmiterea de urgenţă a informaţiilor privind investiţiile rurale către primăriile din judeţ precum şi convocarea unei noi întâlniri la începutul anului 2019 pentru definitivarea strategiei de dotare a autorităţilor din judeţ cu mijloace de prevenire şi combatere a epizootiilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 20, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.